Кратка международна програма за бакалаври "Managing for Tomorrow: Solving the Sustainability Puzzle"

четвъртък, 23 ноември 2023 16:16 /
Начало:
Край:
неделя, 10 декември 2023
Място:
Подробности:

Вече три години УНСС е част от инициативата на европейската комисия за създаване на Европейския университет ENGAGE.EU заедно с университети от Манхайм, Виена, Рим, Тилбург, Тулуза, Берген, Барселона и Хелзинки. Този престижен алианс разширява възможностите на студентите да се обучават по програми, да участват в експедиционни седмици, летни училища и изследователски лаборатории с колегите си от Европа.

WU Vienna University of Economics and Business във Виена, заедно с University of Illinois at Urbana-Champaign, Gies College of Business отварят за студентите от всички специалности в бакалавърска степен съвместената си кратка международната програма “Managing for Tomorrow - Solving the Sustainability Puzzle”.

Тя е насочена към тези от Вас, които искат да се подготвят за ролята си на бъдещи лидери и глобални граждани и се интересуват как изменението на климата, динамиката на населението, урбанизацията, неравнопоставеността се отразяват на бизнес стратегиите и управлението на други съществени мениджърски дейности.

Под менторството на преподаватели, за своя проект всеки студентски екип избира компания, като например американската марка обувки Allbirds, австрийския супермаркет Billa или швейцарската минна компания Glencore, проучва нейната стратегия и подходи към устойчивостта, като се фокусира върху шест основни елемента - действия в областта на климата, кръгова икономика, социална справедливост, отговорно потребление, устойчив бизнес и технологии), както и предлага надграждащи стратегии за устойчиво развитие.

Програмата е структурирана в лекции, семинари, работа по реални проекти в екипи, посещения в стартъп компании, както и екскурзии до вдъхновяващи исторически места и градове и вече е разпределена в график.

В описанието на учебната програма ще намерите всичко за темите, кредитите и казусите от практиката, които ще бъдат дискутирани.

Обученията ще се проведат във Виенския университет от 14 до 24 май 2024 г. Срокът за кандидатстване е в периода 27 ноември – 10 декември 2023 г.  Необходимо е да изпратите мотивационно писмо и академична справка до [email protected] Резултати от селекционната процедура ще бъдат ясни до Коледа. Няма такси за участие в програмата, но одобрените кандидати трябва да покрият сами пътуването до Виена, настаняването, както и ежедневните разходи.

Задължителна онлайн среща за приетите студенти ще се проведе на 15 януари в 16.00 ч.

Повече информация за програмата и за лекционните курсове, можете да намерите на https://shorturl.at/cKSY2, както и тук.

Ако имате още въпроси, пишете на [email protected]