Здравка Евтимова – един от писателите с голямо влияние върху развитието на модерната ни литература – гост на Университетската седмица на книгата

понеделник, 23 октомври 2023 14:08 /
Начало:
понеделник, 06 ноември 2023 14:00
Край:
Място:
Библиотека на УНСС
Подробности:

Здравка Евтимова  – един от писателите с голямо влияние върху развитието на модерната ни литература – ще бъде гост на Университетската седмица на книгата на 6 ноември 2023 г. от 14.00 ч. в Библиотеката на УНСС . Тя ще сподели своя богат творчески опит, като ще говори за писането и за това колко е важно да се подхожда прецизно към процеса, за творческите постижения, за срещите си със студентите у нас, в САЩ и в Китай, как тя подхожда към писането и всяка една задача, за изискванията на издателствата.  

Тя е носител на редица наши и чужди награди. Превеждана е в 32 държави по света. Председател на българския ПЕН клуб (Световната асоциация за насърчаване на приятелството и интелектуално сътрудничество между писателите навсякъде по света) и член на Съюза на българските писатели.

През 2015 г. разказът на Здравка Евтимова „Кръв от къртица“ е включен в учебниците по английски език за гимназиалния курс в Дания, а от януари 2019 г. същият разказ е в учебник за преподаване знания по литература за прогимназиите в САЩ за VIII клас.