Професионален курс „Музикалният бизнес като творческа индустрия“

петък, 09 юни 2023 16:00 /
Начало:
понеделник, 12 юни 2023
Край:
петък, 16 юни 2023
Място:
ИИСТТ „Проф. д-р Борислав Борисов“, УНСС
Подробности:

От 12 до 16 юни 2023 г. в Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ИИСТТ) „Проф. д-р Борислав Борисов" на УНСС ще се проведе първият в България професионален курс „Музикалният бизнес като творческа индустрия“, организиран съвместно от Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП) и ИИСТТ.

Модулите на обучение ще бъдат водени от академични и професионални лектори от България и чужбина, експерти в своята сфера, сред които проф. Мария Маркова (ИИСТТ – УНСС), Лодовико Биенвенути от Международната конфедерация на звукозаписната индустрия /IFPI/, специалисти от ПРОФОН и МУЗИКАУТОР, музикални издатели, звукозаписни компании, организатори на концерти и фестивали и международни мениджъри на артисти.

Курсът ще разгледа музикалния бизнес от всички негови страни, със специално внимание както върху различните участници в него - автори, музикални издатели, артисти, звукозаписни компании, мениджъри, промоутъри и др., така и върху пътя на техните приходи. Курсът е насочен към всеки, който има желание да изгради стабилна кариера в някое от звената на музикалната индустрия.