Национално състезание в рамките на инициативата „Предприемаческо спортно поколение“

сряда, 20 октомври 2021 14:27 /
Начало:
петък, 29 октомври 2021 9:30
Край:
Място:
Онлайн в ZOOM
Подробности:
www.esgx.global

Институтът по предприемачество и катедра „Предприемачество“ на УНСС имат удоволствието да обявят, че на 14 октомври 2021 г. бе сключен меморандум за сътрудничество с „Поколение на спортното предприемачество“ (Entrepreneurship Sports Generation - ESG), една инициатива на Фондацията за глобално образование и лидерство.

ESG е глобален, спортифициран турнир по предприемачество. ESG се стреми да предостави на най-обещаващите стартиращи предприятия (стартъп компании), работещи по идеалите за съзнателно предприемачество, платформа за разгръщане на техния потенциал и постигане на глобален мащаб. ESG планира да ангажира глобалната публика по време на това невероятно пътуване със собствена симулационна игра на инвестиции и редовни анкети на публиката, както никога досега.

ESG е и глобалният ускорител на World’s To Do List, движение, поддържано от ООН, Project Everyone, Unilever, Google.org, Reckitt, Mars и много други. Досега ESG събра 300 000 предприемачи от над 190 страни, над 500 фирми за рисково финансиране и курирана мрежа от семейни офиси, основатели и лидери на екосистемите. Глобалните финали на ESG 2020 постигнаха над 30 милиона гледания в световен мащаб. Програмата раздаде над 300 милиона долара награди за подкрепа на стартиращи фирми в техните предприемачески пътувания. ESG се поддържа от глобален набор от партньори, включително Forbes, YPO, Junior Achievement, Female Quotient, World Cup for the Global Goals, eMergeAmericas, One Valley и много други.

Научете повече за ESG чрез: https://www.esgx.global/

Кога ще се проведе

29 октомври 2021 г. - 9.30 ч. - онлайн в  Zoom 

Какви са критериите за участие

ESG е отворен за всички стартъп предприятия на всеки етап или от всяка област на бизнеса, като стартъп предприятията трябва да са създадени през последните 7 години.

Предвид фокуса на инициативата – да подкрепя стартиращи предприемачи, чиито идеи и бизнес кореспонденция за решаване на проблемите на рамката на 17-те цели на ООН за устойчиво развитие, или по-общо казано, да бъдат от обществено значение, се препоръчва работата на стартъпа да е свързана с някоя от 17 -те Цели за устойчиво развитие на ООН. Стартъпите могат да бъдат и с цел печалба.

Избор на победител

Съгласно правилата на състезанието критериите не се разкриват на широката общественост. Въпреки това, стартъп участниците трябва да имат предвид такива аспекти като пазарен потенциал, екип, постижения и по-нататъшни планове, очаквано въздействие и т.н.

Ползи

  • Награди веднага след регистрация. Набор от ценни предимства и награди в рамките на изключителна програма за награди, курирана за предприемачи в партньорство с Amazon Web Services, Oracle, Stripe, HubSpot, FastCTO и много други.
  • Глобална видимост на марката и международна свързаност с партньори в над 190 държави.
  • Обмен на знания и значими партньорства: шанс да разширите мрежата си и да станете глобални.
  • Опит от участие в международно виртуално събитие, насочено към подкрепа на целите за устойчиво развитие на ООН и устойчивото съзнателно предприемачество.
  • Възможности за финансиране и достъп до мрежа от световна класа от лидери, инвеститори, акселератори, инкубатори и фирми за рисков капитал.

Организатори

В световен мащаб инициатор и организатор е Global Education & Leadership Foundation (tGELF).

Официален организатор за България е УНСС, представляван от Института по предприемачество на УНСС, с подкрепата на БЕСКО – Българската стартъп асоциация.


Подкрепете ESG, като станете част от глобалната съвместна екосистема, за да стимулирате мащабно съзнателно предприемачество и по-добро възстановяване! 

ESG предлага на стартиращите фирми шанс да се състезават за променящи живота награди и призове, както и бонуси от партньори и експертна подкрепа. ESG 2021 е отворена за участие чрез https://bit.ly/3iQK7ey .  


За Глобалната фондация за образование и лидерство

Глобалната фондация за образование и лидерство (tGELF) е програмна инициатива на фондация „Нанд и Джийт Кхемка“. tGELF, открита през 2008 г. от тогавашния премиер на Индия д-р Манмохан Сингх, който вярва, че светът трябва да предефинира голямото лидерство, за да обхване критични ценности, които са ключови за посрещане на съвременните предизвикателства и че голямото лидерство по същество предполага дълбоко чувство за етика, алтруизъм и силни лидерски способности, включително пристрастие към действие.


За Института по предприемачество и катедра „Предприемачество“ при Университета за национално и световно стопанство

Институтът по предприемачество е създаден с решение на Академичен съвет № 4/3 – 05.11.2016 г. и Постановление № 54/23.03.2017 г. на Министерски съвет. Приемник е на стартиралия своята дейност през 1997 г. Институт за развитие на предприемачеството (ИРП), основан от проф. Кирил Тодоров – пионер в изследванията и консултирането в областта на предприемачеството и МСП в България.

Катедра „Предприемачество” е създадена през 2006 г., за да осигурява методично учебния процес по предприемачество в УНСС с оглед изграждането на високо подготвени предприемачи и мениджъри в динамична бизнес среда – включително международна, мултикултурна среда. В своята работа преподавателският състав се опира на резултатите, постигнати в рамките на национални и международни проекти, обучения и консултиране на фирми. В тази насока катедрата работи в тясна връзка с Института по предприемачеството на УНСС, където преподавателите са ангажирани с изследователска работа.

Основните научни интереси на преподавателите от катедрата са в областта на: създаването и управлението на нов бизнес; стратегическия предприемачески мениджмънт и растежа на малки и средни фирми; предприемаческата култура; клъстерите, субконтракторната дейност и предприемаческите мрежи; психологията на предприемаческата дейност. Катедрата участва в обучението на бакалаври, магистри и докторанти, както и на предприемачи и мениджъри от практиката. Има развити контакти със сродни катедри и специалности в университети от различни страни.

И двете звена са признати като носители на добра практика в предприемаческото образование за реализацията на връзката наука-практика, заедно с други водещи европейски университети. Признанието е получено от EFMD (European Foundation for Management Development) – Брюксел, основната международна акредитираща организация в областта на бизнес образованието.

Двете звена работят в най-тясна връзка, чрез която научните резултати се прилагат в учебния процес, а оттам и в практиката. През последните 25 години са създадени десетки фирми от студенти, като част от тези предприемачи участват в учебния процес под различни форми. Квалифицираният състав на катедрата работи в посока подпомагане на бизнес практиката не само по отношение на новосъздаваните (стартъп) фирми, а и в тяхното управление, растеж и интернационализация.