Конкурс за есе на тема „Бъдещето на България през очите на младото поколение“

вторник, 07 май 2024 2:10 /
Начало:
Край:
понеделник, 27 май 2024
Място:
Подробности:

Конкурсът съпътства конференцията „Бъдещето на България през очите на младото поколение”, която ще се проведе на 4 юни 2024 г. в София Тех Парк, Форум „Джон Атанасов”.

Организатор: Нидерландско-българската бизнес асоциация

Цел на конкурса: Тъй като живеем във времена на динамични обществени и технологични промени, изключително важно е да чуем свежите и иновативни идеи на младото поколение за благоденствието на България. Този конкурс за есе е насочен към лица до 35 години, които желаят да изразят своите възгледи за това как България може да се развие в бъдеще и да се превърне в предпочитана страна за живот и реализация. Мненията, изразени в тези есета, ще подпомогнат формирането на дискусиите на предстоящото събитие и потенциално могат да повлияят на посоката на националните приоритети.

Право на участие: Конкурсът е отворен за лица до 35 години.

Подаване на материали: Есетата трябва да бъдат изпратени на [email protected] до 27 май, заедно с имената на автора и контакт за обратна връзка.

Формат: Есетата да не надвишават 5000 думи, да бъдат написани на български или на английски език и могат да бъдат във всякаква форма и стил. Поощрява се творческото и  оригинално мислене.

Жури: Журито, съставено от четири видни съдии сред партньорите и организаторите на събитието, ще оценява есетата въз основа на тяхната естественост в изразяването, яснота и актуалност спрямо темата.

Награди: На трите най-добри есета ще бъдат връчени награди на 4 юни в рамките на конференцията “Бъдещето на България през очите на младото поколение”. Победителят на първо място ще има възможност да представи своите идеи пред аудиторията, а отличените есета ще получат популярност и ще бъдат публикувани в партньорските медии и сайтове след съгласието на авторите.

Този конкурс е възможност младите гласове да бъдат чути и признати на национално ниво, допринасяйки към по-широк и по-ангажиращ разговор за нашето колективно бъдеще.

  Покана за учатие в конкурса

Линк за регистрация за посещение на конференцията