Спортистите на УНСС връчиха на ректора купи и медали от Националната универсиада 2016

сряда, 25 май 2016 16:30

В Академичната зала на университета студентите спортисти на УНСС и техните треньори връчиха на ректора проф. д.ик.н Стати Статев купите и медалите от Националната универсиада.

Ст. пр. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт”, съобщи крайните резултати от нея. Университетът ни зае второ място във финалното класиране на тазгодишната универсиада със спечелени общо 10 златни, 15 сребърни и 11 бронзови медала. 

В Академичната зала

На официалното събитие присъстваха ректорът проф. д.ик.н Стати Статев, проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователската дейност, доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение, проф. д.ик.н Валентин Кисимов, директор на Центъра за компютърни иновативни системи, Николай Бакърджиев, помощник ректор, преподаватели, студенти.

Ректорът приветства спортистите на университета

„Приех с радост предложението на ръководството на катедра „Физическо възпитание и спорт“ да направим среща и официално да отбележим сериозните ни резултати в спорта”, каза проф. Статев и отбеляза, че по негова идея бяха направени витрини на спортната слава в сградата на университета и СК „Бонсист”. „Добрите спортисти са и отлични студенти”, акцентира ректорът и напомни, че спортът възпитава духа и тялото и дава самочувствие. Проф. Статев увери присъстващите, че академичното ръководството винаги ще подкрепя спорта в университета.

Ст. пр. д-р Спас Ставрев благодари за постигнатите резултати

„Благодаря от името на катедрата за възможността да представим заслугите и завоеванията през учебната 2015-2016 г. на спортистите ни. Доста време университетът ни не беше завоювал комплексно второ място на национални универсиади. Тази година представителните ни отбори се справиха отлично“, сподели ст. пр. д-р Спас Ставрев. Той благодари на всичките си колеги от катедрата, на студентите спортисти и на академичното ръководство за помощта и подкрепата.

„Много емоции, много радост, победа над Национална спортна академия „Васил Левски”! И всичко това се дължи на прекрасните ни студенти”, с гордост изтъкна ст. пр. Светла Цонева, треньор на отбора по плуване – мъже, които станаха шампиони на универсиадата.

Ректорът връчи грамоти на двата отбора по плуване - мъже и жени, за утвърждаване името на УНСС като водеща сила в студентския спорт (на снимките долу). 

Отличията ще бъдат поставени във витрината на спортната славата, при останалите награди.

Треньорите връчиха на ректора купите и медалите от Националната универсиада (на снимките долу).  

 

Спортната слава на УНСС с ректора проф. Статев
С връчените грамоти
Участниците в събитието

Ст. пр. д-р Спас Ставрев съобщи имената на всички треньори и успехите на техните отбори:

Ст. пр. Елена Монева, треньор на отбора по тенис на маса (мъже/жени), завоюваха второ място  в комплексното класиране на универсиадата и допринесоха за класирането с един златен медал спечелен от четвъртокурсничка от университета ни.

Ст. пр. Петър Иванов, треньор на представителния ни отбор по волейбол – мъже, завоюваха четвърто място.

Ст. пр. д-р Иван Стоилов, треньор на представителния ни отбор по футбол, след дълги години успяха да вземат бронзовите медали.  

Ст. пр. д-р Ралица Арсова, начело на отбора по волейбол-жени, извоюваха петото място

Преп. Милена Игнатова, треньор на отбора ни по аеробика, от държавен шампионат по аеробика на студентското първенство спечелиха бронзови медали

Ст. пр. д-р Екатерина Тошева, треньор на отборите ни по лека атлетика, мъже-жени, заеха трето място в комплексното класиране, като има и спечелени сребърни медали на щафетата, от отбора на мъжете.

Преп. д-р Венцислав Йорданов, треньор на отбора ни по баскетбол-жени, заеха трето място на универсиадата и станаха шампиони на аматьорската лига на България за първото й издание.  

Ст. пр. Кирил Германлиев, треньор на отборите ни по тенис – мъже и жени, спечелиха третото място в комплексното класиране.

Хон. преп. Стефан Добрев, треньор на отбора по шахмат, станаха шампиони.

Най-успешният спорт за годината е плуването като второ място зае отборът на жените с треньор ст. пр. Севдалина Стоянова. Треньор на мъжкия отбор бе ст. пр. Светла Цонева, който стана шампион при мъжете. В отборното класиране по плуване за мъже и жени УНСС зае второ място.

 

Галерия снимки от Спортистите на УНСС връчиха на ректора купи и медали от Националната универсиада ...