Тържествена церемония по награждаването на „Студент на годината 2016”

петък, 13 май 2016 12:27

За пета поредна година в аула „Максима“ се проведе церемонията по награждаването на „Студент на годината”. По традиция събитието бе организирано от Студентския съвет при УНСС.

Церемонията започна с изпълнение на ансамбъл „Чинари” към Техническия университет.

При откриването на тържествената церемония

Конкурсът „Студент на годината” преплита в себе си както академичния привкус с избора на най-доказалите се през годината студенти, преподаватели и служители, така и предоставя на студентите възможността да се забавляват под ритмите на млади и талантливи изпълнители, отбеляза водещият Игор Дамянов.

Журито

Росалина Аргирова, член на Студентския съвет и водеща, благодари от името на всички организатори на ръководството  на УНСС за огромната помощ, оказана им при организацията на събитието. Отправена бе благодарност и към партньорите: АИЕСЕК България, които осигуриха „Пакет на победителя”, театър „София”, които предоставиха билети за постановка, хотелски комплекс „Екзотика”-Лозенец, хотел „Еко Палас”,  Приморско, и Хост.бг.

Членове на журито бяха: доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“ и продължаващо обучение, Антони Тренчев, народен представител от 43-то Народно събрание, Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски”, Габриела Наскова, зам.-председател на Националното представителство на студентските съвети и координатор партньорства на АИЕСЕК България.

В продължение на близо месец студентите имаха възможност да подават заявки за участие, а пред главния вход на университета бе поставена урна, в която те пускаха номинациите за своите фаворити за приза „Преподавател на годината” и „Служител на годината”.

Наградата „Докторант на годината” връчи доц. Славова, а победител стана Виолета Игнатова. Тя се обучава в катедра „Информационни технологии и комуникации”, работи по различни проекти, участва в конференции, а от учебната 2014/2015 г. е хоноруван асистент към катедрата.

Доц. Славова връчва наградата на Виолета Игнатова

Най-важното, което помага при работа със студенти, е човек да има желание. Защото  има ли желание, всичко може да се постигне, посъветва Виолета своите колеги докторанти.

Победител в категория „Магистър” стана Мариян Канев. Студентът е V курс „Право“ и съвсем наскоро той и отборът му спечелиха наградата „Най-добър отбор от Източна Европа”, успяха да достигнат четвъртфиналите и да се класират пети в света в международно състезание по инвестиционен арбитраж, проведено в Германия. Мариян в момента стажува при трима съдии в Софийския районен съд. Наградата му бе връчена от Антони Тренчев, а Мариян отбеляза, че това е отборна награда.

Мариян Канев

Следващият победител бе в категория „Бакалавър по журналистика”. Призът бе връчен от доц. Славова на Василена Иванова, студент I курс, специалност „Медии и журналистика” (на снимката долу). Тя има над 120 участия и публикации в радио „Вокс” и като репортер на „Вестник на УНСС”.

В категорията „Бакалавър по политически науки” бяха излъчени победител и двама подгласници. Наградите бяха връчени от Антони Тренчев. Като втори подгласник в категорията бе отличена Кристина Георгиева. За първи подгласник бе обявена Изабела Лазова. Победител стана Анина Йовкова, делегат в ООН и активен член на САИМО. Тя печели първо място на студентска кръгла маса „Балканите в 21 век - българският поглед”, а разработката й е публикувана в списание „Международни отношения”. Анина сподели:  „Надявам се всеки един от вас да открие това, което го кара да се събужда сутрин с усмивка. Аз мисля, че съм го открила и се наслаждавам на всеки един ден и на всичко, с което се захващам.”

Изабела Лазова Кристина Георгиева
Победителката Анина Йовкова

Наградите на юристите връчи Габриела Наскова. За втори подгласник бе избрана Лидия Мишева, а за първи - Стоян Пенев.  

Стоян Пенев

Марин Дръндаров Анет Илиева

За категорията „Бакалавър по икономика” също имаше двама подгласници и победител. За втори подгласник бе избрана Анет Илиева, а за първи подгласник Марин Дандаров. Наградата на победителя бе за  Адела Бозмарова. „Искам да благодаря, че се оцени моят труд. Това е огромна чест и отговорност”, каза Адела. Наградите в тази категория бяха връчени от доц. Славова.

Адела Бозмарова

Доц. Славова връчи награда и в категорията „Студент с научен принос”. Призът взе Гергана Цанкова, която участва в написването на сборник от материали, свързани с радикализацията на младите хора. Гергана благодари на всички свои състуденти, заедно с които участва във всички конференции.

Гергана Цанкова

Наградите имаше и в категорията „Спортист на годината”. Втори подгласник стана Денка Гачева, първи подгласник - Ивайло Симов, а победата спечели Костадин Куков.  

Студентите определиха като най-заслужил за приза „Служител на годинатаАлександър Георгиев, ръководител на отдел „Поддръжка на информационни системи”. „Чувствам се изключително щастлив и голям късметлия. За мен е привилегия, чест и огромно признание да получа тази награда, защото виждам, че усилията, които съм полагал и продължавам да полагам, са оценени. Благодаря ви за доверието и подкрепата”, сподели Александър Георгиев.

Александър Георгиев

Асистент на годината”  бе присъден на гл. ас. д-р Николай Ванков, преподавател в катедра „Маркетинг и стратегическо планиране”. „Благодаря на Студентския съвет и благодаря за вашата оценка, скъпи студенти. За втора поредна година взимам този приз. За мен е чест и привилегия да получа оценка от вас. УНСС е абсолютният пазарен лидер сред университетите в България и Източна Европа. Пожелавам ви да прославяте името на УНСС и навсякъде, където отидете, да сте номер 1. Искам да изразя благодарност на моите учители и преподаватели. Благодаря на проф. Боян Дуранкев за ценните знания и опит, които съм получил от него. Вярвайте в мечтите си и живейте на екс", завърши д-р Ванков.

Гл.ас. д-р Николай Ванков

За „Доцент на годината” бе определена доц. д-р Цветана Стоянова от катедра „Управление”. Тя сподели, че за нея е чест и привилегия, че е „Доцент на годината” в университет номер едно в България. Доц. Стоянова пожела на студентите да бъдат здрави, да следват мечтите си, да бъдат целеустремени и цитира Конфуций: „Изберете си работа, която ви носи удоволствие и така цял живот няма да ви се налага да работите”.

Доц. д-р Цветана Стоянова

За втора година за „Професор на годината” бе избран проф. д-р Боян Дуранкев от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране”. Сподели, че това е неговият „хеттрик”, тъй като е избиран веднъж за асистент и два пъти за професор на годината и сподели, че ще се радва следващата година да бъде част от журито. „Благодаря на всички студенти, които гласуваха отново за мен. Ако иска някой да види умни и симпатични студенти, нека дойде в УНСС. Благодаря на моите учители – акад. Евгени Матеев, проф. Василий Леонтиев от  Нюйоркския университет, както и на моя колега и приятел Олег Григориев от Москва. Благодаря и на всички мои колеги. Ако искате да видите колегиално отношение, добре дошли в УНСС. Не мога да не се гордея с такива кадри и с такива колеги. Благодаря на моята съпруга и на моята дъщеря, която следва моите стъпки в маркетинга. Успех!”, завърши развълнувано той.

Проф. д-р Боян Дуранкев

За доброто настроение на публиката се погрижиха студентите от НМА „Проф. Панчо Владигеров”  Кристиян Янкулов, Мина Сучева, Божана Спасова, Дияна Панчева и Рафи.

В края на церемонията се проведе томбола, а победителят спечели уикенд за двама в хотел „Еко Палас”, Приморско.  

Галерия снимки от Тържествена церемония по награждаването на „Студент на годината 2016” ...