Студентите по „Бизнес икономика“ преминаха обучение за защита на личните данни във Vivacom

вторник, 11 октомври 2022 17:36

Студентите от 3-ти и 4-ти курс специалност „Бизнес икономика“ и доц. Петя Биолчева участваха в специализирано обучение по защита на личните данни в централата на Vivacom, част от United Group – водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа.

Дирекция „Защита на корпоративната информация“, под ръководството на г-н Деян Петков, д-р Георги Средков, длъжностно лице по защита на данните, осигуриха възможността студентите да получат отговори на въпроси като: какво попада в обхвата на европейския регламент за защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (GDPR); какви са основните  изисквания и механизми за постигане и поддържане на съответствие с изискванията на европейския закон; какви са задълженията на бизнес организациите, когато се явяват в ролята на администратор, обработващ или съвместен администратор; какви са релевантните рискове и още много други теоретични и практически въпроси.

„С увереност можем да заявим, че в резултат на обучението, студентите научиха, че прилагането на заложените в регламента изисквания имат многостранни правни, административно-организационни и технологични аспекти“, коментира доц. Петя Биолчева.

Според нея проведеното обучение не само запознава студентите с техните права по отношение на защитата на личните данни като Европейски граждани, но и придобиха към своето CV практически познания по прилагането на основните изисквания за законосъобразна обработка на лични данни.

 

Галерия снимки от Студентите по „Бизнес икономика“ преминаха обучение за защита на личните данни в ...