Републиканска шампионка по силов трибой избра да учи „Бизнес икономика“ в УНСС

четвъртък, 21 юли 2022 16:21

Републиканската шампионка по силов трибой Теодора Василева ще учи „Бизнес икономика“ в УНСС. Младото момиче не крие, че отдавна си мечтае да е студентка в УНСС. Завършила е 22-ро средно езиково училище „Георги Стойков Раковски“ в София с интензивно изучаване на испански език.

Теодора, как решихте да кандидатствате в УНСС?

Всеки път, когато съм минавала от тук, усещах една вътрешна връзка с този университет. Консултирах се с мои познати, после прегледах специалностите и реших - това е моят университет! Надявах се да бъда класирана точно специалността, която ме приеха - „Бизнес икономика“. Много съм щастлива, че съм точно тук, а не някъде другаде.

Защо точно тази специалност?

В бъдеще искам да се занимавам с бизнес. Искам да науча и да се усъвършенствам в тази насока. За мен е важно да имам понятие как се управлява бизнес и един ден да бъда ръководител на едно такова начинание. За самите класирания се информирах от социалните мрежи, в които публикува вашият университет. И аз самата бях изненадана, че един от вашите администратори беше така мил да ми отговори и започнахме да поддържаме връзка. И всъщност така научавах за датите, в които излизат резултатите за всичките три класирания, какви документи са нужни за записвания. Все важни неща, които ме интересуваха.

Родителите Ви подкрепиха ли Ви за избора на УНСС?

Да. Казаха ми да следвам сърцето си и да направя това, което смятам за добре. Те държаха да уча „Маркетинг“ и затова отидох на второ и трето класиране. Иначе още на първо ме бяха приели „Бизнес икономика“. В крайна сметка като видяха, че това ми е късмета, ми казаха: Дерзай! Имам и други съученици, които ще учат в УНСС, но са други специалности.

Вие сте републикански шампион по силов трибой. От кога тренирате?

Вече година и половина. Републикански шампион в силов трибой съм, категория 76 кг. девойки до 23 г. Става дума за вдигания в дисциплината „Клек, лежанка и тяга с тежести“. Целта е да вдигнем максимални килограми. Досега не съм участвала в международни състезания. Не защото не искам, а защото държавата не субсидира подобни спортове. А едно излизане в чужбина е доста скъпо и като екипировка, и като пътуване. Един ден, дай Боже, ако смогвам с ученето, ще изляза на едно такова международно състезание.

Силовият трибой не е ли мъжки спорт?

Точно така. Аз си падам малко мъжкарана по душа и мъжките хобита са ми по-интересни. Това е начин да си владея емоциите и чувствата, защото иначе съм малко стихиен човек. Този спорт е нещото, което ме държи спокойна през повечето време. Иначе съм кълбо от нерви.

Кой Ви ориентира към този спорт?

Сама. Тренирам във фитнес индустрията около пет години, но не бях открила типа тренировки, който ми върши работа - да се разтоварвам чисто психически и да ми носи удоволствие. Случайно реших да присъствам на едно любителско състезание и там реших да започна да се занимавам с този спорт. Тренирам вече година и половина при Бисер Велиславов.

Галерия снимки от Републиканска шампионка по силов трибой избра да учи „Бизнес икономика“ в УНСС ...