Отборът на УНСС по шахмат е шампион на ENGAGE.EU Speed Chess Turnament

понеделник, 23 май 2022 11:00

Във второто издание на ENGAGE.EU Speed Chess Tournament отборът на УНСС стана безапелационен шампион в отборното класиране. Втори се нареди LUISS University от Рим, а трети са Mannheim University от едноименния град в Германия.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров с отбора победител

В индивидуалното класиране доминацията на състезателите от УНСС беше впечатляваща, те се класираха от първо до шесто място, както следва: 1-ро място за Петър Тодоров с резултат 8/9 точки; 2-ро място за Николай Бошнаков с резултат 8/9 точки, след загуба в личната среща срещу Петър; 3-то - за Костадин Вачев с резултат 6/9 точки; 4-то място за Марио Мирославов с резултат 6/9 точки и по-лош допълнителен показател от Костадин; 5-то - за Кристиян Славейков с резултат 5,5/9 точки и 6-то място за Антон Славейков с резултат 5,5/9 възможни точки и по-лош допълнителен показател от Кристиян.

Предстои УНСС като партньор в Европейския университет да бъде домакин на Първата ENGAGE.EU международна научна конференция на тема: Business Environment In Europe: Addressing Societal Challenges & Developing New Perspectives.

Галерия снимки от Отборът на УНСС по шахмат е шампион на ENGAGE.EU Speed Chess Turnament ...