Новите експерт-счетоводители на България – основно възпитаници на УНСС

четвъртък, 16 декември 2021 17:40

На 14 декември 2021 г. новите дипломирани експерт-счетоводители на Република България положиха клетва. Повече от половината от тях са възпитаници на Финансово-счетоводния факултет при УНСС. Институтът на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС) е единствената национална професионална организация за всички дипломирани експерт-счетоводители в България. Той осигурява упражняването на професионалната дейност на своите членове, включително извършването на финансов одит в интерес на обществото, при спазване на стандартите за професионално и етично поведение.

Проф. д-р Снежана Башева, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, посочи че за да придобие право да се яви на изпитите за придобиване на квалификацията, кандидатът трябва да е положил успешно набор от изпити във висше училище, регламентирани в чл. 14 (1) на ЗНФО. „Голяма част от тези изпити, като обща теория на счетоводството, финансово счетоводство, управленско счетоводство, анализ на финансовите отчети, професионална етика и независимост и др. се съдържат в учебните планове на специалностите от ФСФ и се признават от ИДЕС за положени. Това е голямо предимство за нашите студенти и атестат за работата ни като преподаватели“, допълва тя.

Г-н Костов, председател, проф. Дурин, почетен председател, проф. Башева, г-н Крайчев, г-н Василев, г-жа Рангелова, г-н Илиев, членове на УС на ИДЕС и други представители на института

Галерия снимки от Новите експерт-счетоводители на България – основно възпитаници на УНСС ...