Двама възпитаници и преподавател в УНСС са министри в новото редовно правителство

понеделник, 13 декември 2021 16:36

В състава на новото правителство, избрано от Народното събрание, влизат двама възпитаници и преподавател от нашия университет.

Александър Николов - министър на енергетиката е магистър по финанси от УНСС. Притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии.

Водил е лекции по фючърси, опции и управление на инвестиции. Притежава допълнителни квалификации, насочени към дигитална трансформация на бизнеса, като текущо работи и по дисертационна тема в същата сфера. Владее английски език.

Николай Събев - министър на транспорта и съобщенията е завършил специалност „Икономика и управление на транспорта" в УНСС и Висшето военноморско училище със специалност „Експлоатация и управление на флота и пристанището". Той е мажоритарен собственик в куриерската компания „Еконт експрес" и спедиторската „Еконт транс". Влиза в частния сектор през 1993 г., а преди това е заемал поста търговски директор в държавното предприятие „Параходство Българско речно плаване".

Поста си на министър на вътрешните работи запазва Бойко Рашков, който е преподавател и доцент по наказателно-процесуално право в УНСС.

Галерия снимки от Двама възпитаници и преподавател в УНСС са министри в новото редовно правителств ...