Меморандум за разбирателство с Фондация „Корейски културен център“

сряда, 01 декември 2021 14:35

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и д-р Джеймс Канг, президент на Фондация „Корейски културен център в България“ подписаха меморандум за разбирателство.

Проф. д-р Димитър Димитров и д-р Джеймс Канг

„Обхватът на съвместното партньорство ще допринесе за бъдещото развитие на нашите студенти, защото е с акцент върху възможността младите хора да учат корейски език и провеждането на инициативи, събития и публични лекции свързани с културата, историята и икономическото развитие на Корея и региона“, каза проф. Димитров и подчерта, че е важно да се канят и представители на корейския бизнес, „защото студентите на УНСС са бизнес ориентирани и това ще им даде представа как се развива бизнесът в Корея и как глобалните компании се съобразяват с културните особености и със спецификата на всяка отделна страна“.

„За Фондация „Корейски културен център в България“ е голяма чест да подпишем този меморандум“, каза д-р Джеймс Канг и посочи, че имат желание да подпомогнат не само развитието на партньорствата с трите корейски университета, с които УНСС вече има споразумения за сътрудничество, но за тях като културен център е важно да предоставят възможност на студентите да се запознаят с корейската икономика, култура и политика и заедно с това и с азиатския регион, по-специално Корея, Япония и Китай, защото трите страни играят важна роля в бизнеса и политиката, не само в региона, но и в глобален мащаб.

В меморандума е записано, че страните ще работят за насърчаване и разширяване на сътрудничеството между университетите и бизнеса и ще се възползват взаимно от капацитета си в областта на висшето образование, приложните изследвания и консултации.

Страните ще си партнират при организиране и провеждане на съвместни събития за студентите, ще участват в съвместни изследователски проекти и дейности, ще обменят информация и материали, ще си съдействат и в други дейности от взаимен интерес.

На подписването в зала „Тържествена“ присъстваха (от ляво надяснодоц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберсигурност, Кети Канг, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Димитър Велев и доц. д-р Янко Христозов, гл. секретар по международно сътрудничество

Координатор по реализацията на споразумението от страна на УНСС е проф. д-р Димитър Велев от катедра „Информационни технологии и комуникации“, а от страна на Фондация „Корейския културен център“ е Кети Канг, главен секретар на организацията.

 

Галерия снимки от Меморандум за разбирателство с Фондация „Корейски културен център“ ...