Банка ДСК дари модерна озвучителна техника за аулата на най-новия корпус на УНСС

четвъртък, 28 октомври 2021 11:55

Банка ДСК оборудва с модерна озвучителна техника и високотехнологична мултимедия учебна зала „101 К“ в най-новия Корпус „К“ на УНСС. Инициативата се реализира в рамките на дългогодишното успешно партньорството между двете институции. Хайтек съоръженията ще допринесат за подобряване качеството на учебния процес и развиване на съвременни интерактивни образователни практики.

Озвучителната система е изцяло цифрова, с възможност за управление на отделните съоръжения посредством тъч панел. Цялостното решение дава възможност за лесно менажиране чрез сценарии, комбиниращи повече от едно действие и значително улеснява образователния и презентационния процес.

Модерно оборудваната учебна зала „101 К“ ще се използва както за провеждане на лекции и учебни занимания, така и за срещи с представители на бизнеса, конференции, публични лекции и други събития. Очакванията са при присъствено обучение годишно в залата да влизат над 12 000 студента.

Аулата 101 К е едната от 4-те учебни аули в най-новият Корпус „К“ на УНСС, като всяка от тях е с по 250 места. Сградата е ново поколение в строителството, а аудиториите са с напълно изградена високотехнологична инфраструктура.

Дареното ново оборудване е поредна стъпка за ползотворното партньорство между Банка ДСК и Университетът за национално и световно стопанство. Двете организации си сътрудничат както по отношение на академичната дейност, така и впоследствие при бъдещата реализация на младите хора, които завършват университета. Заедно реализират редица съвместни проекти за подобряване изживяването на студентите и добавяне на експертиза от практиката.

Партнират си за разработване на „Електронна студентска книжка“ в УНСС, създаване на интерактивна зона за самообслужване- филиал на Банка ДСК в УНСС за удобство на студенти и преподаватели. Банка ДСК  участва в инициатива „Дни на кариерата в УНСС“ и в редица уебинари за кариерно развитие и срещи между студенти и експерти от финансовата институция в подкрепа на практическото обучение на младежите.

„С Банка ДСК ни свързва дългогодишно успешно сътрудничество. Признателни сме им за благородния жест и тяхната ангажираност и подкрепа за българското висше образование“, каза проф. д-р Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС.

При официалното предаване на оборудването присъстваха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС и Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС), а от страна на Банка ДСК Върбан Радков, директор на дирекция „Партньорства, централизирани продажби и алтернативни канали за дистрибуция“ и Анна Терзиян, експерт бизнес развитие в банката.

Даниел Парушев, проф. д-р Цветана Стоянова, Върбан Радков и Анна Терзиян (от ляво надясно)

Галерия снимки от Банка ДСК дари модерна озвучителна техника за аулата на най-новия корпус на УНСС ...