Професор Лалко Дулевски с награда за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество

сряда, 29 септември 2021 17:11

На официална церемония държавният глава Румен Радев награди за заслуги в изграждане на ефективно действащ социален и граждански диалог проф. д-р Лалко Дулевски, председател на Общото събрание на УНСС, преподавател в катедра "Чoвешки ресурси и социална защита" и дългогодишен председател на Икономическия и социален съвет на Република България. Наградата носи името на Стилиян Баласопулов - дългогодишен председател на Националния съюз на трудово-производителните кооперации.

Събитието беше част от Деветия европейски форум за социално предприемачество, който се провежда на Международния панаир в Пловдив.

Президентът Румен Радев награждава проф. д-р Лалко Дулевски (на снимката вдясно)

„Тази награда е своеобразна оценка за дългогодишното ми институционално и професионално сътрудничество в областта на социалната икономика с Националния съюз на трудово-производителните кооперации, другите неправителствени организации и разбира се човекът, който винаги ще помним, като голям приятел и радетел за силни кооперации и социална икономика - Стилиян Баласопулов“, каза проф. Дулевски и отбеляза, че този форум, наградата и присъствието на президента на Републиката показват безспорната политическа и държавна подкрепа към развитието на социалната икономика в България, която се оказа единствената сфера по време на предходната криза без намаление на заетостта, а дори и с констатирани увеличения на заетите хора.

„Искам отново да подчертая моето лично мнение, че социалната икономика се появява и развива там и тогава, когато държавата не може пряко да реши сериозни проблеми на определен кръг от хора, това са уязвимите групи, а също така и хората живеещи в малки и отдалечени населени места. Затова всяка една подкрепа и признание за социалната икономика и социалното предприемачество е всъщност подкрепа за тези хора, които са най-ощетени към настоящия момент в нашата страна и в Европейския съюз“, коментира проф. Дулевски.

Сред отличените са и Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България и Агенцията за хората с увреждания.

Галерия снимки от Професор Лалко Дулевски с награда за заслуги в развитието на европейското социал ...