Първи семинар на ENGAGE.EU със зам.-ректорите по научноизследователската дейност

четвъртък, 23 септември 2021 8:52

ENGAGE.EU проведе първия си стратегически семинар с участието на зам.-ректорите с ресори „Научноизследователска дейност“ и „Международно сътрудничество/Интернационализация“ на седемте университета-партньори в алианса.

Семинарът беше организиран от „Офиса по иновации“ на Vienna University of Economics and Business със съдействието на офиса на ENGAGE.EU в University of Mannheim. Неговата цел бе да фокусира управленското мислене върху развитието на ENGAGE.EU в дългосрочен план.

По време на семинара бяха използвани предимствата на двата подхода на мислене: дивергентното и конвергентното. Зам.-ректорите бяха разделяни в групи, за да дискутират въпроси, свързани с добавената стойност на Европейския университет за развитието на научноизследователската дейност, както и с четирите направления на развитие на ENGAGE.EU – Outreach, Globregional approach, International Reputation и Human Centricity. След това групите обменяха мнения и извеждаха общи приоритети за развитие.

По време на семинара доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество на УНСС, акцентира върху необходимостта от по-силен фокус върху развитието на докторантите и младите учени, както и върху по-широко разпространение на научните резултати. „Колкото повече мислим за нашето общо бъдеще, толкова повече нови възможности откриваме. Трябва да продължаваме по същия начин“, написа доц. Мусов в онлайн платформата в края на събитието.

Подобен семинар се провежда и със зам.-ректорите по учебната дейност на партньорските университети.

Галерия снимки от Първи семинар на ENGAGE.EU със зам.-ректорите по научноизследователската дейност ...