Японско-българската бизнес асоциация ще си партнира с нашия университет

петък, 02 юли 2021 17:50

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и г-н Владислав Михов, председател на Управителния съвет на Японско-българската бизнес асоциация подписаха споразумение за сътрудничество.

Проф. д-р Димитър Димитров и Владислав Михов
На подписването присъства и Н. Пр. Хироши Нарахира, извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България.

„Приоритет за нас е при такива партньорства да изградим мрежа за споделяне на опит, информация и мнения и имаме традиция в тази област. Правим всичко това за доброто на нашите студенти, за да им отворим повече възможности за кариерно развитие и израстване“, каза проф. Димитров и отбеляза, че има много сфери, в които може да се осъществи сътрудничество между български и японски университети, защото това ще допринесе за бъдещото развитие на нашите студенти. Надявам се, че сътрудничеството ни ще бъде на много високо ниво, защото имаме солидна база за това.

Г-н Владислав Михов коментира, че целта на подписването на това споразумение е да се заздрави връзката между университета и реалния бизнес. „Защото знам, че пътя към успеха е един – знание, образование, образование и пак образование. Въпреки, че бизнесът казва, че най-важна е печалбата, без образование няма бъдеще“, подчерта той.

„Убеден съм, че това сътрудничество ще осигури много нови възможности за разширяване, знание и обмен на човешки потенциал в областта на икономиката, инвестициите и управлението и така ще повишим качеството на икономиките на двете страни. Пожелавам успех на бъдещото съвместно сътрудничество“, каза Н. Пр. Хироши Нарахира.

Споразумението обхваща двустранно сътрудничество при извършване на анализи и проучвания на бизнес средата в България и възможностите за бизнес, както и провеждане на публични дискусии, семинари, събития, обучения и конференции с такава насоченост.

Двете организации ще си партнират за организиране и изнасяне на практически ориентирани презентации в областта на икономиката, управлението и моделирането на големи данни в бизнеса и финансите, както и за популяризиране на партньорството, съвместните инициативи и професиите в сферата на финансите и инвестициите.

Координатори по реализацията на споразумението от страна на УНСС са проф. д-р Владя Борисова, директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер и проф. д-р Диана Копева от катедра "Икономика на природните ресурси“, а от страна на Японско-българската бизнес асоциация е г-н Владислав Михов.

На подписването в зала „Тържествена“ присъстваха още доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, проф. д-р Диана Копева, Мицухико Шиномия, първи секретар на Японското посолство (от ляво надясно)

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров подари на гостите енциклопедията „Министър-председатели, министри и висши представители на законодателната власт - преподаватели и випускници на УНСС“ и книга за Стефан Бобчев – основател и първи ректор на университета.

Мичийо Миямото, втори секретар „Икономическа секция“ на посолството

Галерия снимки от Японско-българската бизнес асоциация ще си партнира с нашия университет ...