Нашият университет взе участие в кандидатстудентското изложение „Училището свърши, сега накъде?”

събота, 08 май 2021 18:07

УНСС се включи в третото издание на кандидатстудентската кампания под надслов „Училището свърши, сега накъде?”. Събитието се организира от Ротаракт клуб Дупница и има за цел да информира зрелостниците за кандидатстудентските кампании на университетите в България.

Предвид епидемиологичната обстановка в страната, проектът се състоя на открито в парк „Рила“ в Дупница.

Участваха 18 университета. Всеки университет имаше възможност да представи своите специалности и условия за кандидатстване.

Към представянето на УНСС имаше голям интерес. Секцията на университета беше посетена, както от зрелостници, така и от ученици от 9, 10 , 11 клас и техните родители. Посетителите бяха от Дупница и региона, както и от София.

Радостина  Петрова (третата отляво) и Мария Божкова (последната отляво) от отдел „Кандидат-студенти“ разказа на зрелостниците за различните възможности за прием

Зрелостниците, които посетиха щанда на УНСС се интересуваха от начините за кандидатстване за различни специалности. Наред с икономическите специалности интерес имаше и към информационни технологии, право, журналистика.

По време на информационната кампания кандидат-студентите задаваха различни въпроси, свързани със сроковете за кандидатстване, балообразуващите оценки, изпитите, класирането, възможностите за настаняване в общежитие, получаването на стипендии. Средношколците се интересуваха и от програмите на УНСС с други университети в чужбина, „Еразъм +“ и ENGAGE.EU.

Участниците получиха информация за 43-те бакалавърски специалности в шестте професионални направления – „Икономика“, „Администрация и управление“, „Право“, „Обществени комуникации и информационни науки“, „Политически науки“, „Социология, антропология и науки за културата“. Бяха информирани и за ролята на бизнеса в обучението и провежданите стажове. На завършващите средно образование бе обърнато внимание, че над 97% от студентите на УНСС се реализират на пазара на труда до първата година от завършването си, а работодателите приемат дипломата на УНСС като гарант за отлична подготовка.

Галерия снимки от Нашият университет взе участие в кандидатстудентското изложение „Училището свърш ...