УНСС с почетна грамота от министъра на външните работи на Япония за 2020

събота, 24 април 2021 12:52

На 23 април 2021 г. в резиденцията на японския посланик се проведе церемония по награждаването на Университета за национално и световно стопанство с почетна грамота на министъра на външните работи на Япония за 2020 г. Грамотата бе връчена на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров от Н. Пр. Нарахира Хироши, извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България (на снимката долу).

По инициатива на Японската агенция за международно сътрудничество (JICA), в периода 2004 – 2008 г. УНСС участва в създаването на  Център за развитие на управленски умения към Института за следдипломна квалификация по проект, който цели да популяризира методите на японското бизнес управление.

От 2018 г. университетът играе важна роля в сътрудничеството между Япония и България в областта на развитието на малките и средни бизнеси под Инициативата за сътрудничество със Западните Балкани, чието начало бе поставено от правителството на Япония.

Центърът за развитие на управленски умения към ИСК е създаден благодарение на всеотдайните усилия на доц. д-р Иван Стойчев (на снимката вляво), дългогодишен негов директор до 2020 г., който също участва в церемонията.

От своя страна, в знак на благодарност за признанието, ректорът на УНСС връчи на японските партньори книга за проф. Стефан Бобчев и историята на УНСС, енциклопедията „Министър-председатели, министри и висши представители на законодателната власт - преподаватели и випускници на УНСС“, юбилейна монета и юбилеен плакет „100 години УНСС“, както и статуетка на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС (на снимките долу).

Това отличие е поредното огромно признание за нивото на работа в УНСС и утвърждаването му в международен план.

Честито на Университета и благодарности към японските партньори!

Галерия снимки от УНСС с почетна грамота от министъра на външните работи на Япония за 2020  ...