Поредно международно признание за професор от УНСС

сряда, 10 март 2021 8:46

Проф. д-р Поля Кацамунска от катедра „Публична администрация“ е единствената българка, която е преизбрана за втори пореден мандат в Международната комисия за акредитация по публична администрация (International Commission on the Accreditation of Public Administration and Training Programs - ICAPA).

На свое заседание Управителният съвет на Международната организация (International Association of Schools and Institutes of Administration - IASIA, Brussels, Belgium) е гласувал и одобрил новия състав на Комисията от 19 члена, които са сред най-утвърдените и авторитетни имена в света в областта на публичната администрация, с натрупан богат практически опит като президенти на големи международни организации и висши държавни служители в своите страни.

Международната комисия е създадена през 2012 г. с цел акредитация на програми по публична администрация в бакалавърска, магистърска и докторска степен, предлагани от университети и институции в цял свят. Въпреки че на национално и регионално ниво има и други акредитиращи органи, Комисията е единственият международен акредитиращ орган, който в своята работа прилага стандартите за върхови постижения в областта на образованието и обучението по публична администрация, разработени и приети от съвместната работна група на United Nations Department of Public Administration and Development Management и International Association of Schools and Institutes of Administration - IASIA.

Като член на международната комисия през първия мандат (2013-2019) проф. Поля Кацамунска участва в акредитацията на програми в областта на публичната администрация, предлагани от университети от САЩ, Южна Америка, Европа и Африка.

Изборът на проф. Поля Кацамунска за втори мандат в Международната комисия по акредитация, както и назначаването й за съветник на министъра на икономиката на Република България през миналата година, е поредното признание за научния и интелектуалния капацитет на академичния състав на УНСС и принос в утвърждаването на нашия университет в международното и националното развитие на знанието.  

 

Повече информация за International Commission on the Accreditation of Public Administration and Training Programs - ICAPA можете да намерите на: https://www.facebook.com/IIAS.IISA/.

     

Галерия снимки от Поредно международно признание за професор от УНСС ...