Постоянна медицинска грижа за преподавателите и служителите в УНСС

сряда, 20 януари 2021 13:43

Ръководството на УНСС сключи договор за медицинско обслужване на своите преподаватели и служители, а също и за участниците в масови мероприятия, организирани от Университета.

Споразумението е с двама водещи специалисти в ДКЦ 5 (Студентска поликлиника). Те ще бъдат на постоянно разположение за извършване на първичен и вторичен медицински преглед, назначение на лечение, заверка на болнични листове и извършване на ЕКГ. Също така ще взимат участие и в Комисията за отпускане на еднократни помощи от средствата на СБКО в УНСС.

Здравната грижа е поверена на лекари с дългогодшен опит и богата медицинска практика. Д-р Вихрен Заяков е водещ специалист по УНГ болести, с над 20 години опит. Той е научен сътрудник – I степен с множество участия в национални конгреси и семинари по специалността, Автор е на редица научни публикации, като в сферата на научните му интереси попада и лицево-челюстната хирургия. Член на е лекарските съюзи на България и Ирландия, и General Medical Council (Великобритания). Управител на ДКЦ 5.

Д-р Вихрен Заяков

Д-р Румен Танев е специалист-хирург и детски хирург, с над 30 години опит, 26 от които водещ хирург в Отделение по детска и коремна хирургия на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“. За да постигне максимално ефективни резултати в своята работа, д-р Румен Танев взима участие във всички водещи национални и международни конгреси и семинари по специалността и непрекъснато усъвършенства знанията и опита си чрез работа с лекари от страната и чужбина.

Д-р Румен Танев

„Усложнената здравно-епидемиологична обстановка ни накара да потърсим решение, с което нашите преподаватели и служители да бъдат своевременно диагностицирани, правилно насочвани към последващи изследвания и сигурни, че ще получат необходимите медицински грижи, без това да отнема много време“, заяви ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

Галерия снимки от Постоянна медицинска грижа за преподавателите и служителите в УНСС ...