Студентският съвет проведе първото по рода си онлайн обучение

четвъртък, 02 април 2020 15:31
Студентският съвет, съвместно с катедра “Недвижима собственост”, проведе първото по рода си онлайн обучение в новия „виртуален дом“ на университета -  онлайн платформата MS Teams, в която втора поредна седмица студентите на УНСС се обучават успешно.

„Добре дошли на първото по рода си онлайн събитие. Днес ще имаме удоволствието да чуем  г-н Николай Господинов, собственик и управител на iBrokers, който ще ни разкаже как COVID 19 ще се отрази на пазара на недвижими имоти. Горд съм, че Студентският съвет успя да превъзмогне трудностите и да организира първото по рода си публично онлайн събитие, като се надявам с този проект да стартира и обновеният събитиен календар на организацията“. С тези думи председателят на Студентския съвет Ангел Стойков приветства участниците.

Първият уебинар на тема „COVID 19 и пазарът на недвижими имоти“ е част от поредицата „Trainings UNWE”. Гост-лекторът обърна внимание на положителните и отрицателните страни на кризата COVID 19. Той засегна и въпросите, свързани с влиянието на пандемията върху цялата икономика, банките, инвестициите, различните сегментите на пазара на труда и как това се отразява върху имотния пазар.

Според собственика на iBrokers пандемията все още не оказва чак толкова голямо влияние върху пазара на недвижими имоти, а по-скоро върху страха на хората какво ще се случи след него. „Който се адаптира най-бързо, ще заеме по-добри позиции“, каза той. Тежки последици след кризата ще има най-вече върху пазара на търговски площи, посочи лекторът.

В края на уебинара студентите задаваха въпроси и дискутираха по темите: „Как ще се отрази нарастващата безработица върху пазара на жилищни имоти и ще има ли кой да ги наеме след кризата“; „Подходящ ли е моментът за закупуване на жилище и кои са най-добрите райони за инвестиране“; Ще катализира ли COVID 19 очаквания спад в строителната активност у нас“; „Ще навлязат ли още по-активно новите технологии на пазара на недвижими имоти“ и др.

Отговорите на тези и още въпроси, както и целият уебинар, можете да видите във видеото долу.

?? Преди три седмици #НашиятУниверситет започна работа в Облака #unwebgCloud. Проведе се и първото онлайн обучение...

Публикувахте от Студентски съвет УНСС в Сряда, 1 април 2020 г.

Галерия снимки от Студентският съвет проведе първото по рода си онлайн обучение ...