80 на сто от випускниците на НТБГ избират УНСС

петък, 21 февруари 2020 14:05

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров беше специален гост на 21-ия традиционен панаир на учебно-тренировъчните фирми, организиран от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) в Интер Експо Център. Сред гостите бяха и проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, и проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ), Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, д-р Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София-град, и др.

Ректорът нарече учениците „млади колеги“ и ги посъветва да  разглеждат  образованието като подготвителна писта, която ще ги включи в реалното състезание. Проф. Димитров увери, че УНСС ще им даде допълнително ускорение в техните бизнес усилия и умения.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров

НТБГ е училището с най-много учебно-тренировъчни фирми в света. През тази година в панаира участват 58 учебни фирми, 54 от които са със спонсори и ментори от реалния бизнес.

Проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Мирослава Раковска и проф. Даниела Фесчиян с участници в панаира

95% от възпитаниците на НТБГ стават студенти, а 80% от тях избират УНСС, каза Емилия Иванова. Гимназията членува в АИУБ от нейното създаване, а нейният директор Емилия Иванова е член на  управителния съвет на Асоциацията.

Емилия Иванова с почетния знак от Синдиката на българските учители, с който гимназията беше наградена по случай 107-годишнината от нейното създаване

Галерия снимки от 80 на сто от випускниците на НТБГ избират УНСС ...