Сертификати за победителите в Националното състезание по икономикс и Националното състезание по приложна информатика и статистика

сряда, 27 февруари 2019 16:37

268 победители в Националното състезание по икономикс и 33 победители  в Националното състезание по приложна информатика и статистика получиха сертификати, с които им се признава оценка „Отличен“ 6 за кандидатстудентски изпит в поднаправленията „Икономика, общество и човешки ресурси“ и „Приложна информатика, комуникации и иконометрия“ за учебната 2019/2020 г. или 2020/2021 г. (в зависимост от това дали са в ХI или ХII клас).

На церемонията присъстваха (от ляво надясно): доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“ и продължаващо обучение и председател на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ), ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев, г-жа Емилия Иванова, директор на НТБГ и член на Координационния съвет на АИУБ, г-жа Мая Гешева, директор на НФСГ, и доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение

Резултатите са респектиращи. В състезанията участваха ученици, които се приближиха до 100-те процента успеваемост на тестовете, което е изключително постижение предвид тежестта на въпросите и краткото време, за което трябваше да се решат. Принос за постижението ви имат и вашите учители, защото са ви предали солидни знания, заяви проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на АИУБ, която откри церемонията.

Проф. д-р Даниела Фесчиян

Постигнахте забележителен успех и сте достойни за поздравления. Направили сте правилния избор да учите в УНСС, който е най-големият университет в България, единственият с над 20 000 студенти, и най-големият бизнес университет в Югоизточна Европа. Познанието е непрекъснат процес, в който човек надгражда, посочи ректорът проф. д.ик. н. Стати Статев. Той цитира Айнщайн, че наученото трябва да се превърне в начин на възприемане на света. Във вашите ръце е бъдещето. Призовавам ви да се превърнете в част от българския държавен и бизнес елит, както мнозина от досегашните възпитаници на УНСС, пожела проф. Статев на бъдещите първокурсници.

Проф. д.ик.н. Стати Статев

Искам да уверя ръководството на УНСС, че вие, бъдещите студенти на университета, направихте най-добрия избор. Постъпихте правилно и когато дойдохте в Националната търговско-банкова гимназия и Националната финансово-стопанската гимназия. Желая ви здраве и успех и да не посрамите вашите учители, обърна се към победителите в състезанията г-жа Емилия Иванова.   

Г-жа Емилия Иванова
В зала „Тържествена“

 

Галерия снимки от Сертификати за победителите в Националното състезание по икономикс и Националнот ...