ИСК при УНСС с нов проект по програмата Еразъм +

четвъртък, 17 май 2018 15:07

Институтът за следдипломна квалификация при УНСС има одобрен за финансиране проект по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“ на тема ИСК въвежда иновативни учебни планове и обучителни курсове за информационни технологии и дигитални умения в областта на професионалното образование и обучение“.

Проектът е насочен към едно от предизвикателствата пред преподавателите – използването на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) в процеса на ПОО. От работещите с млади хора се изисква да познават и да прилагат в работа си методите и средствата за преподаване чрез прилагане на съвременните ИКТ. Това налага преподавателите да придобият и усъвършенстват своите знания, умения и методи за използване и прилагане на ИКТ и дигиталните компетенции и умения в учебния процес. В тази връзка,  проектът отговоря на един от приоритетите  в сферата на професионалното образование и обучение, а именно – повишаване на привлекателността на професионалното образование за младите хора.

Проектът се изпълнява в партньорство с "Inforcávado, Informática, Lda" и "Escola Secundária de Rocha Peixoto", Португалия.

Дейностите по проекта включват:

  1. Подбор и предварителна подготовка на участниците;
  2. Провеждане на обучение във фирма "Inforcávado, Informática, Lda" Португалия - 5 работни дни в нейната работа среда;
  3. Обмяна на опит и знания с "Escola Secundária de Rocha Peixoto" Португалия - 5 работни дни;
  4. Култура програма - посещение на Порто и Брага, Португалия;
  5. Отчитане на резултатите по проекта;
    1. Разпространение и прилагане в учебната практика на придобитите знания и умения.
    2. Мобилността ще се осъществи през септември-ноември 2018 за 14 дни в град Барселос.

 

Крайният резултат от проекта е актуализиране на учебните планове на три специалностите, които се преподават в ЦПО към ИСК. Това са специалностите „Икономист” (Икономика и мениджмънт) „Офис-мениджър” и Офис-секретар”.

 

За повече информация относно проекта моля свържете се с г-жа Румяна Накова

Тел. +359(2)8621069

Email: [email protected]

Галерия снимки от ИСК при УНСС с нов проект по програмата Еразъм + ...