Официално представяне на доклада за устойчиво развитие за 2022 г. „Мобилизиране на международното финансиране за възстановяване и ускоряване на напредъка по изпълнение на Целите за устойчиво развитие на ООН“

сряда, 01 юни 2022 10:39 /
Начало:
четвъртък, 02 юни 2022 15:00
Край:
четвъртък, 02 юни 2022 16:00
Място:
Онлайн
Подробности:

ПОКАНА

за участие в официалното представяне на доклада за устойчиво развитие за 2022 г.

„Мобилизиране на международното финансиране за възстановяване и ускоряване на напредъка по изпълнение на Целите за устойчиво развитие на ООН“

Дата: 2 юни

Час: 15.00 – 16.00 ч.

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви поканим да се включите в официалното представяне на доклада за устойчиво развитие за 2022 г. Мобилизиране на международното финансиране за възстановяване и ускоряване на напредъка по изпълнение на Целите за устойчиво развитие на ООН“.

Събитието е организирано от Мрежата на ООН за устойчиво развитие (Sustainable Development Solutions Network-SDSN) в партньорство с Комитета за подпомагане на развитието към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD-DAC).

Ще бъдат обсъдени основните приоритети за възстановяване и ускоряване на напредъка по изпълнение на Целите за устойчиво развитие в контекста на множество и едновременни кризи. Участниците ще дискукират как международната система за финансиране може да бъде допълнително мобилизирана в подкрепа на трансформациите, които изискват Целите за устойчиво развитие и инвестициите във физическа инфраструктура и човешки капитал, включително в по-бедни и уязвими страни.

Официални гости на събитието са:

  • Проф. Джефри Сакс, Президент на Мрежата на ООН за устойчиво развитие
  • Г-жа Сузана Мурхед, Председател на Комитета за подпомагане на развитието

Онлайн регистрация за събитието: тук

Събитието ще бъде излъчвано на живо: тук

Какво представлява SDSN мрежата?

Мрежата на ООН за устойчиво развитие (Sustainable Development Solutions Network-SDSN) мобилизира глобален научен и технологичен опит за насърчаване на практическото решаване на проблеми за устойчиво развитие. SDSN работи под егидата на генералния секретар на ООН и ръководството на професор Джефри Сакс от 2012 г. Тя се ангажира да подкрепя прилагането на „ЦЕЛИТЕ НА УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ“ на местно, национално и глобално ниво.

Целта в мрежата на SDSN в съответствие с мандата, получен от ООН, е да мобилизира университети, изследователски центрове, организации за гражданско общество и други центрове на знанието, за да бъде въведен най-новият опит за устойчиво развитие в конкретните действия в подкрепа на Програма 2030.

Каква е връзката между SDSN и УНСС? 

Университетът за национално и световно стопанство инициира през 2021 г. създаването и развитието на национална Мрежа на ООН за устойчиво развитие (Sustainable Development Solutions Network – SDSN). Очаква се с официалната подкрепа на ООН да бъде обявено учредяването на мрежата през есента на 2022 г.