Успешно представяне на наш млад учен на годишната конференция на Академията по международен бизнес (AIB)

понеделник, 11 юли 2016 8:47

Йорданка Иванова, доктор по икономика към УНСС, катедра „Предприемачество“, и по приложни икономически науки към Свободния университет в Брюксел (СУБ), участва в 17-я уъркшоп на Списанието за изследвания на международния бизнес (JIBS), организиран в рамките на годишната конференция на Академията по международен бизнес (AIB).

JIBS е списание номер 1 в категория „Бизнес“. Участието на д-р Иванова бе спонсорирано от стипендия на Фондация „Шет“ (Sheth Foundation) и СУБ, на база подаден работен вариант на доклад, който беше приет и обсъден като интересна идея с възможност за развитие след редакция.

Д-р Йорданка Иванова и Клайв Флин, предприемач и лектор по международен бизнес, като участници в приема за нови членове на академията 

Сред гост-редакторите в групата беше проф. Бенито, експрезидент на Европейската асоциация по международен бизнес (EIBA), консултиращ редактор на JIBS и в борда на редакторите на Academy of Management Perspectives, Global Strategy Journal, International Business Review и Management International Review. В уъркшопа взеха участие и главният редактор на списанието Джон Кантуел и неговия приемник – Ален Вербеке. Годишната конференция на Академията по международен бизнес се проведе в края на юни 2016 г. в хотел „Шератон“, Ню Орлиънс, САЩ.

Мястото на провеждане на конференцията - Ню Орлиънс, САЩ

Сред участниците в конференцията бяха утвърдени учени по предприемачество като Патриша Макдугъл-Ковин, която използва за пръв път термина „международно предприемачество“ в свой доклад през 1989 г. Готовност да промотира международната конференция, организирана от представители на катедра „Предприемачество“, прояви друг водещ изследовател на международното предприемачество – Никол Ковиело, единствената жена-учен в топ 20 на учените в областта на международния бизнес.

Галерия снимки от Успешно представяне на наш млад учен на годишната конференция на Академията по м ...