Първият випуск магистри от специалност „Здравословни и безопасни условия на труд“ се дипломира

петък, 24 юни 2016 11:55

Дипломира се първият випуск магистри от специалност „Здравословни и безопасни условия на труд“. На тържествената церемония по връчването на дипломите присъстваха проф. д-р Лалко Дулевски, председател на Общото събрание на УНСС, директор на Научноизследователския център за социални изследвания, иновации и развитие на човешките ресурси и ръководител на катедра „Човешки ресурси и социална защита“, Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, инж. Румяна Михайлова, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главната инспекция по труда“, както и преподавателите от катедрата проф. д-р Маргарита Атанасова, доц. д-р Галина Димитрова, научен секретар, доц. д-р Евгени Евгениев, доц. д-р Йордан Близнаков, доц. д-р Георги Евгениев, бившият социален министър доц. д-р Емилия Масларова и др.

Проф. Дулевски открива церемонията. Вдясно: доц. Галина Димитрова, министър Русинова и инж. Михайлова 

Двадесет и трима магистри, повечето от които работят в системата на „Главна инспекция по труда“, получиха своите дипломи.

Бяхме заедно в началото, както и сега в края на този магистърски випуск, което може би е и ново начало, приветства дипломантите проф. Дулевски. Той открои „първите“ като изтъкна, че се дипломира първият випуск в специалността „Здравословни и безопасни условия на труд“,  на това събитие присъстват ресорният министър и работодателят, а магистрите са тясно свързани с практиката. Затова бих казал, че информационният поток е бил двустранен и ние също сме учили от вас, изтъкна пред новите дипломанти проф. Дулевски.  Вие, първите, запомнете това, защото трябва да старт и начало, да има памет.

Магистрите и преподавателите в зала "Тържествена"

Работите в най-доброто и трудното министерство, защото няма система, която да обхваща толкова многостранно и сериозно човешкия живот, посочи ръководителят на катедрата. При това сте професионалисти в област, която е още по-трудна, по-рискова и отговорна. Продължавайте да градите и не прекъсвайте връзката си с университета, даде колегиален съвет проф. Дулевски.

Тази магистратура е пример как образователната система може да отговори на нуждите на реалния живот, изтъкна министър Русинова, възпитаник на УНСС. За вас това е двоен празник, защото получавате дипломите си в Деня на държавния служител, установи символичната връзка тя. Нека да покажем, че имаме необходимост от такава специалност, посочи Русинова и пожела на магистрите да носят духа и уменията на знаещи.

Министър Русинова приватства първия випуск

От днес „Главна инспекция по труда“ вече има 18 по-добри и квалифицирани специалисти, посочи  инж. Михайлова. Тя поздрави колегите си и изказа благодарност на проф. Дулевски и преподавателския екип, на „УНСС, който е еталон за качество в образованието“.  Изпълнителният директор изрази увереност, че магистърската програма ще продължи успешно и в нея ще се дипломират още висококвалифицирани кадри.

Инж. Михайлова честити на своите колеги

Проф. Дулевски връчи дипломата на Десислава Йончева, магистър с пълно отличие. В пожеланията си към дипломантите той напомни също, че не трябва да забравяме нашите национални ценности, българската история и достойнство.

Проф. Дулевски връчва дипломата на отличничката на випуска
Министър Русинова и малка "асистентка" връчват диплома
Първият випуск магистри от специалност "Здравословни и безопасни условия на труд" се дипломира

Галерия снимки от Първият випуск магистри от специалност „Здравословни и безопасни условия на труд ...