Национално състезание по икономикс

понеделник, 15 февруари 2016 9:37

Национално състезание по икономикс за средношколци се проведе в Тестовия център. На откриването му присъстваха проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, директор на Центъра за компютърни иновативни системи, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България, доц. д-р Лилия Йотова, декан на Общоикономическия факултет, гл.ас. д-р Ивайло Беев, научен секретар на катедра "Икономикс", Калина Гергова, зам.-директор на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ).

За пръв път в Тестовия център на УНСС

Проф. д-р Даниела Фесчиян приветства средношколците и даде начало на надпреварата в състезателния ден.

От името на ректорското ръководство на университета и деканското ръководство на Общоикономическия факултет доц. д-р Лилия Йотова пожела успех на участниците в състезанието.

Калина Гергова, доц. Лилия Йотова, проф. Дениела Фесчиян и д-р Ивайло Беев (отляво надясно) при откриването на състезанието

Ученици от девет професионални гимназии в страната, членове на Асоциацията на икономическите училища в България, решаваха тестовете по икономикс в продължение на три астрономически часа.

Отличени за най-добри резултати бяха 44 ученици. Според приетия регламент на всички тях се признава оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС за поднаправление „Икономика, общество и човешки ресурси” за учебната 2016-2017 г. и 2017-2018 г., в зависимост от това дали са в ХІ или ХІІ клас.

Преди началото на състезанието по икономикс

На 18 февруари от 13,00 ч. в зала „Тържествена“ ректорът на УНСС проф. д-р Стати Статев ще връчи сертификатите на победителите в състезанието.

Имената на победителите може да видите тук.

 

Галерия снимки от Национално състезание по икономикс ...