Абсолвентите от специалност „Интелектуална собственост и бизнес” получиха дипломи

четвъртък, 22 октомври 2015 13:52

На официална церемония в зала „Тържествена” абсолвентите от специалност „Интелектуална собственост и бизнес” получиха дипломите си. На тържеството присъстваха проф. д-р Виолета Цакова, в.и.д. ръководител на катедра "Творчески индустрии и интелектуална собственост", гл.ас. д-р Николай  Крушков, научен секретар на катедрата, доц. д-р Мария Маркова, гл.ас. д-р Миглена Молхова-Владова, докторанти на катедрата, много гости.

Абсолвенти

Проф. Цакова поздрави бакалаврите от името на проф. д-р Борислав Борисов, почетен ректор на УНСС, основател на катедрата и специалността, доктор хонорис кауза на няколко висши училища.

„Днешният ден е празничен по различни причини. За вас, млади колеги, това е празник на успеха, доказателство за положените усилия и успешното овладяване на знания, умения и компетенции", посочи проф. Цакова. Тя напомни на абсолвентите, че дипломата, която получават, е само начало на сложния житейски и професионален път, в който няма нито учебници, нито учители, нито въпросници.

Проф. Цакова приветства бакалаврите

За вашите родители днешният ден е празник на радостта и гордостта, защото всеки родител е горд с постиженията на своите деца, подчерта също проф. Цакова. Тя добави, че тържественият ден е специален и за преподавателите, за тях е празник на резултатите. 

Проф. Цакова връчва дипломата на абсолвент

Вие притежавате уникално конкурентно предимство пред останалите икономисти и управленци, дипломиращи се в УНСС. Познавате интелектуалната собственост, имате специфичния конкурентен механизъм, за да работите в полза на бизнес успеха на фирмите, сподели пред завършващите доц. Маркова. Тя призова абсолвентите да не забравят мисълта: „Този, който не напредва всеки ден, всъщност изостава”. 

Доц. Маркова и дипломант

Гл. ас. д-р Крушков пожела на бакалаврите да не губят инициативността, енергията и волята си, за да се справят резултатно с всичко в кариерата си. Поздрави отправи и гл.ас. д-р Молхова, която пожела на абсолвентите кураж и никога да не забравят мечтите си, които са ги довели в университета. 

Поредната диплома на бакалавър, връчена от гл. ас. д-р Крушков
Випуск 2015 "Интелектуална собственост и бизнес"

 

Галерия снимки от Абсолвентите от специалност „Интелектуална собственост и бизнес” получиха диплом ...