Нашите момчета водят в Държавното първенство по футзал

вторник, 21 април 2015 11:03

От 17 до 19 май в НСА и варненската зала „Черно море“ се проведоха плейофните мачове от група "А" и "Б" на финалите на Държавното първенство по футзал на България.  Нашите момчета си извоюваха място на полуфинала на първенството.

Нашите момчета

Изключително драматично протече надпреварата в група „Б“, която се игра в София. С три победи убедително на първо място завърши отборът  на УНСС-Easy Credit. Студентите победиха на старта „Черно Море Мания“ с 4:1, след страхотна игра през първата част и по-пестеливо второ полувреме. Головете за нашите момчета отбелязаха Роберт Кендерян, Стамен Арсов (2) и Денис Шаранков.

Във втория си мач УНСС сломиха ЦСКА Футзал с 3:1. Последният мач на отбора ни бе срещу „Левски“, като залогът бе първото място в групата и избягване на най-тежкия противник „Гранд Про“ на полуфинал. В много зрелищен мач нашият отбор се наложи над "Левски" София-Запад с 4:2, като по този начин изхвърлиха "сините" от финалите на първенството. С голове се отличиха Александър Александров (2), Красен Вълков и Росен Дачев. 

Отборът на УНСС по футзал

Така за място на финала в единия полуфинал ще спорят тимовете на УНСС-Easy Credit и МФК МАГ, Варна, а в другия изцяло варненски сблъсък един срещу друг се изправят отборите „Гранд Про“ и „Черно Море Мания“.
Полуфиналните серии ще се играят до две победи от три срещи. Първите сблъсъци са на 25 април (събота), а домакини на двубоите са тимовете, заели втори места в плейофните групи – „МАГ“ и „Черно Море Мания“. Реваншите са седмица по-късно, а ако се наложат трети срещи техни домакини отново ще бъдат победителите в групите „Гранд Про“ и УНСС.
Ето и всички резултати от двете плейофни групи в държавния шампионат:
 
Група „А“:
17 април (петък):
Гранд Про – МФК МАГ 6:3
Ферион – Планекс 0:4
18 април (събота):
Гранд Про – Ферион 6:2
МФК МАГ – Планекс 6:0
19 април (неделя):
МФК МАГ – Ферион 1:1
Гранд Про – Планекс 5:0 Служебно
Крайно класиране:
1. Гранд Про 9 т. 17:5
2. МФК МАГ 4 т. 10:7
3. Планекс 3 т. 4:10
4 Ферион 1 т. 3:11
Група „Б“:
17 април (петък):
Левски София-Запад – ЦСКА Футзал 3:2
УНСС-Easy Credit – Черно Море Мания 4:1
18 април (събота):
Черно море Мания – Левски София-Запад 1:1
ЦСКА Футзал – УНСС-Easy Credit 1:4
19 април (неделя):
Черно Море Мания – ЦСКА Футзал 12:1
Левски София Запад – УНСС-Easy Credit 2:4
 
Крайно класиране:
1. УНСС-Easy Credit 9 т. 11:4

2. Черно Море Мания 4т. 14:6
3. Левски София-Запад 4 т. 6:7

Галерия снимки от Нашите момчета водят в Държавното първенство по футзал ...