Ректорът благодари на служителите за добрата работа

сряда, 07 декември 2011 0:00

Ректорът проф. Борислав Борисов присъства на отчетно-изборното събрание на синдикат „Висше образование и наука" към КНСБ в УНСС. В изказването си пред синдикалните членове той коментира финансирането на университетите според рейтинга, разработен от просветното министерство и института "Отворено общество".

Ректорът припомни, че УНСС е на 13-о място в Европа и 31-о в света сред бизнес университетите в класацията на Висшия консорциум на 126 изследователски центрове и институти към Министерството на образованието на Испания. Проф. Борисов се спря и на резултатите от извършените проверки на Сметната палата и Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол в нашия университет, показали нулеви щети и образцова документация.

През последните години в УНСС настъпиха сериозни административни промени, довели до съществено подобрение в общуването на административния персонал със студентите - в унисон с изискванията за академична атмосфера, посочи ректорът и благодари за това на служителите.


Ректорът проф. Борислав Борисов и доц. Лиляна Вълчева (на снимката вляво) говориха пред синдикалните членове в голямата конферентна зала.

Това е първият ректор, който отправя благодарност към административния персонал, отбеляза в изказването си доц. Лиляна Вълчева, председател на синдиката "Висше образование и наука" към КНСБ. Тя коментира нелогизмите в действащата рейтингова система на висшите училища, в разпределянето на средствата за университетите, неточностите в осредняването на финансовите възнаграждения и др. Трябва да оценим това, което се случва в УНСС, каза доц. Вълчева, посочвайки ректора проф. Борислав Борисов като главен „виновник" за огромните положителни промени в университета.

За председател на синдикалната организация в УНСС бе избрана доц. Маргарита Кръстева от катедра „Икономика на природните ресурси".

Галерия снимки от Ректорът благодари на служителите за добрата работа ...