И „коронованата кралица“ на специалностите изпрати своя випуск

четвъртък, 01 декември 2011 16:01

Една от най-престижните и многолюдни специалности в университета – Счетоводство, събра своите дипломанти в аула „Максима“. За да изпратят абсолвентите дойдоха всички преподаватели от катедрата, роднини и приятели на бъдещите счетоводители.


Поздрави не само към дипломантите, но и „за близките им, дали своята морална, а често и финансова подкрепа“, адресира проф. Стоян Стоянов, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“. Практически 90 на сто от бакалаврите продължават магистратурата си също в „Счетоводство“, която специалност е предпочитана и от други завършили бакалавърска степен. Така числото на учещите магистратура „Счетоводство“ е доста по-голямо от това на бакалаврите, изтъкна проф. Стоянов.


„Нашата специалност е коронована за кралицата на специалностите в УНСС!“, изтъкна още ръководителят на катедрата. Проф. Стоянов продължи с необходимостта за самоусъвършенстване, като наблегна на факта, че практиката няма да замени учението. На недооценяващите този факт той предрече бъдеще на редници в професията. „Затова продължавайте да четете общоикономическа и специализирана литература, интересувайте се от всички форми на професионално обучение“, бе пътят за напредък, посочен от проф. Стоянов.


От името на Финансово-счетоводния факултет студентите приветства доц.. Даниела Фесчиян, заместник-декан, която нарече специалността „една от най-атрактивните“, а студентите „едни от най-добрите“. Вашият живот ще е такъв, какъвто вие си го направите, затова отстоявайте свободата на избора и енергията на младостта, препоръча доц. Фесчиян.

Това е паметен ден за всички нас, развълнувано сподели доайенът на счетоводната наука у нас проф. Иван Душанов. Вашият екип ще се запомни като старателен, възпитан, можещ и това ни кара да се вълнуваме заедно с вас, каза още той.


Калоян Вълчев, който пръв получи дипломата си сред отличниците на випуска, направи приветствие, в което акцентира както върху „тетраспектралната приказка“ на следването, така и на неговия „Финал“, издържан в стихотворна форма. Нетрадиционното му изказване получи аплодисментите на присъстващите и определението на проф. Стоянов, че Вълчев е „най-добрият поет сред счетоводителите и най-добрият счетоводител сред поетите“.



Галерия снимки от И „коронованата кралица“ на специалностите изпрати своя випуск ...