Трети сме на първия Европейски университетски шампионат 3х3

сряда, 23 октомври 2013 12:17

Женският баскетболен отбор на УНСС извоюва престижното трето място на първия в историята на спорта Европейски университетски шампионат 3х3, който се проведе в Ротердам.

Отборът на нашия университет в състав Вероника Джикова, Снежана Николова, Марина Гелова и капитан Велиана Стоянова, с треньор Лариса Касабова, попадна в една група със силните отбори на домакините. С извоюваното си първо място в групата обаче той спечели участие в полуфиналните мачове на турнира. На полуфинала българките изгубиха от физически превъзхождащия ги отбор на Естония, което бе и единствената им загуба в целия турнир от общо 7 изиграни мача.

Нашите момичета със своя треньор Лариса Касабова

В спора за бронзовите медали баскетболистките ни  се срещнаха с французойките. След оспорван мач момичетата ни  извоюваха трето място сред общо 10 женски отбора. Главният съдия на турнира г-н Ковалски определи българките като изненадата на шампионата, тъй като никой не бе очаквал да заемат място в челната тройка.

Част от турнира бе и състезанието от зоната на трите точки.  Представителката на българския отбор Вероника Джиковазае престижното второ място.

Отборът на УНСС

На официалната церемония по откриването на шампионата Велина Стоянова, капитан на нашия отбор, получи високата чест от името на участниците в турнира да прочете клетвата на спортистите.

Бронзовите медалистки от Ротердам

Момичетата на УНСС заслужиха участието си на Европейския университетски шампионат 3х3, след като на финала на вътрешното университетско първенство победиха отбора на НСА и станаха държавни шампиони.

 

Галерия снимки от Трети сме на първия Европейски университетски шампионат 3х3 ...