Mагистърски програми на катедра „Икономикс“

петък, 13 септември 2013 16:38

Катедра „Икономикс“
при УНСС предлага на Вашето внимание своите магистърски програми.

В специалност „Макроикономика“ се обучават и формират специалисти с висока степен на квалификация в областта на теоретичната и приложната микроикономика и макроикономика. Подготовката на студентите осигурява про­фе­сионални знания и умения за целенасочена из­сле­до­ва­телска работа за функционирането на икономическите си­стеми и за разработване и осъществяване на оптимални сто­пански решения на всички равнища в икономиката.

Магистърската програма по „Икономика и право“ цели да изгради качествено нов тип професионалист на пазара на труда: този, който разбира общите принципи на действие и на икономиката, и на правото. Това разбиране се основава на интензивно обучение както по икономически, така и по правни дисциплини. Обучението поставя акцент върху интердисциплинарни области, в които се припокриват интересите на икономиката и правото.

 

Магистърската програма по „Макроикономика и финанси” е разработена в съответствие със съвременното динамично развитие на икономиката. То поражда необходимостта от кадри, които да имат интердисциплинарна подготовка, като притежават солидни знания и умения в областта на макроикономиката и финансите. Това произтича от засилващата се взаимна обвързаност между различните сектори на икономиката, нейната отвореност и приспособяване към европейската и глобална среда.

Обучението в магистърските програми се осъществява в пълно съответствие със съвременните тенденции в развитието на науката, с изискванията и критериите на водещи европейски и световни университети.

За повече информация посетете интернет страницата на катедрата:
http://departments.unwe.bg/economics

Галерия снимки от  Mагистърски програми на катедра „Икономикс“ ...