Академична премиера на книгата "Политическият риск: анализ, оценка, управление"

четвъртък, 16 май 2013 11:34

Академична премиера на книгата на гл. ас. д-р Елена Симеонова „Политическият риск: анализ, оценка, управление“ направи катедра „Политология“. На събитието в голямата конферентна зала присъстваха както много преподаватели, така и студенти-политолози, които изучават дисциплината "Анализ на политическия риск" при автора на книгата.

Кратко представяне на академичния труд на д-р Симеонова направи проф. д-р Георги Янков, ръководител на катедра „Политология“. Той открои най-важните достойнства на монографията като качествено ново изследване с интердисциплинарен характер и съобщи, че научното жури единодушно е предложило на факултетния съвет на факултет „Международна икономика и политика“ гл. ас. д-р Елена Симеонова да бъде утвърдена за доцент в специалност политология.

Отляво надясно: доц. Блага Благоева, д-р Елена Симеонова, проф. Георги Янков

Проф. д.пол.н. Георги Манолов, един от рецензентите на монографията, изтъкна, че разработената тема е рискова и в нея могат да се очертаят много научни предизвикателства. Намерен е много добър баланс между политологията, икономиката, социологията и историята, изтъкна той. Голямо е умението на автора от гледна точка на боравенето с методологическия инструментариум, а книгата е закономерен венец на дългогодишната работа на д-р Симеонова в анализираната тематика. Проф. Манолов направи и две препоръки: трудът да бъде издаден  и в чужбина, както и да стане достояние на българските политици.

По време на премиерата

Като "модерен колега по отношение на мислене и академичен ресурс", определи проф. д.с.н. Михаил Мирчев авторът на книгата  „Политическият риск: анализ, оценка, управление“. За значимостта на академичния труд говориха също проф. д.ист.н. Трендафил Митев и доц. д-р Блага Благоева, зам.-декан на факултет „Международна икономика и политика“.

В голямата конферентна зала

В своето представяне на книгата д-р Елена Симеонова посочи, че е отдала дължимото на всички, които работят в областта на риска. Поставила съм в светлината на прожектора  едни от хилядите възможни научни прояви на риска, коментира тя и благодари за подкрепата на  своите колеги и студенти от катедрите „Политология“ и „Международни отношения“.

Монографията на д-р Симеонова

Галерия снимки от Академична премиера на книгата "Политическият риск: анализ, оценка, управление" ...