Меморандум за сътрудничество между УНСС и МТИТС. Среща на студенти с министър Кристиан Кръстев

четвъртък, 28 март 2013 10:12

Осигуряване на кариерно развитие и реализация на студенти, подготовка на експертизи, организиране на обучения, подпомагане на научното развитието на преподаватели от УНСС и служители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) предвижда меморандумът за сътрудничество, подписан от ректора проф. д.ик.н. Стати Статев и служебния министър Кристиан Кръстев.

В документа се посочва още, че ще се провеждат съвместни конференции, семинари, конкурси от общ интерес, съвместно кандидатстване по проекти/програми в областите на интерес на двете страни и др.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев (вляво) и министър Кръстев след подписване на меморандума

Министър Кристиан Кръстев  се срещна със студенти и преподаватели в зала „Тържествена“. Водещият на срещата проф. д.ик.н. Христо Първанов, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“,  посочи, че министърът от служебното правителство има различен, нестандартен начин на комуникация и е по-близо като възраст и разбиране до студентите.  Той  е възпитаник на УНСС, завършил бакалавърска степен „Икономика на индустрията“ и магистратура по „Международни икономически отношения“.

Министър Кръстев (вляво) и проф. д.ик.н. Христо Първанов в зала "Тържествена"

Транспортният министър подложи на своеобразен тест присъстващите в залата четвъртокурсници, провокирайки ги с въпроси за професионалната мотивация, политическите събития в страната, възможностите за успешна реализация в България, предизвикателствата пред транспортния сектор. 

Студентската аудитория

Кристиан Кръстев покани свои бъдещи колеги и в обществения съвет към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество между УНСС и МТИТС. Среща на студенти с министър Кр ...