Над 150 души участваха в благотворителния спортен турнир в зала „Бонсист“

вторник, 05 февруари 2013 8:38

Поредното събитие в подкрепа на кампанията „Кометите на Камен” бе организирано този уикенд в спортния комплекс „Бонсист”. Инициатори бяха Студентският съвет  и катедрата „Физическо възпитание и спорт”, заедно с фондация Start Up. Благотворителният спортен турнир се организира и по случай Световния ден за борба с рака - 4 февруари.

Турнирът беше подкрепен от Българската федерация по баскетбол, както и от Аматьорската лига по волейбол. В първия ден се игра демонстративен мач по тенис на маса, в който участие взе националният състезател Петьо Кръстев. Той участва заедно с представителния отбор по тенис на маса на УНСС в състав – Васил Петков, Емил Еркеков и Траян Найденов.

Баскетболният отбор на УНСС със Спас Ставрев

В демонстративния мач по баскетбол Веселин Веселинов и Павел Маринов от Лукойл Академик обединиха сили с представителите на BGbasket.com, Sportal.bg и Тема Спорт. Превръщайки се в „комети на Камен”, те се изправиха срещу тима на УНСС и изиграха четири части от по 8 минути. Победител в мача не бе излъчен, но не липсваха зрелищни и забавни моменти като забивки и красиви комбинации. В един момент пък Веселинов смени ролите си с единия от съдиите, който софийската съдийска колегия изпрати в подкрепа на инициативата. Звездите на Лукойл Академик заедно с ръководителя на катедра „Физическо възпитание и спорт” в УНСС, Спас Ставрев, наградиха победителите в баскетболния турнир.

Елитни футболни съдии от „А” група се включиха в демонстративния мач по футбол срещу представителния отбор по футбол на УНСС, воден от Иван Стоилов. В двубоя, който също се игра в спортния комплекс "Бонсист", участие взеха председателят на Съдийската комисия към БФС Никола Джугански, елитните арбитри Николай Йорданов, Таско Тасков, Калин Людмилов, Младен Маринов и младите Йото Гарабедов и Петър Джугански. Те лично наградиха победителите в турнирите по футбол и волейбол и оставиха своите пожелания за Камен.

Състезателите и съдиите

Гост на благотворителния спортен турнир беше и Ивайло Захариев - актьор от известния български сериал „Под прикритие”. Той участва в състезанията по баскетбол и футбол и също остави послание към Камен.

Победителите във волейболния турнир

В турнира взеха участие над 150 души, като всички средства, събрани от такси и дарения в размер от 2793 лева, бяха предоставени за лечението на Камен Сарафов.

За повече информация за Камен Сарафов и как да се включите в благотворителната кампания: http://kamensarafov.com/

 

Галерия снимки от Над 150 души участваха в благотворителния спортен турнир в зала „Бонсист“  ...