Двоен празник за катедра "Икономика на търговията" и възпитаниците й

четвъртък, 29 ноември 2012 12:09

Бакалаври и магистри от специалността „Икономика на търговията“ получиха дипломи в двоен празник за катедрата. В „част първа“ на тържеството се събраха бакалаврите, които заедно с родителите, приятелите и гостите изпълниха до краен предел зала „Тържествена“.   

Бакалаврите от специалността "Икономика на търговията"

"Това е успешен старт в живота", оцени бакалавърската степен доц. д-р Силвия Терезова, научен секретар на катедра „Икономика на търговията“. И на забравяйте, че вратата на преподавателите ви винаги е широко отворена за вас, отправи послание към младите си колеги тя.

Вече с диплома за бакалавър

Имате шанс за професионална кариера в най-развитата система - Европейския съюз, обобщи проф. д.ик.н. Христо Първанов, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“. В Европа особено много се цени културата, която има два компонента – възпитание и образование, напомни деканът и уточни, че както е необходимо непрекъснато за се „добавя“ в образованието, възпитанието също трябва се надгражда до края на живота. Той пожела на младите хора да намерят реализация в рамките на Европейския съюз, но неотменно да съблюдават и европейските стандарти на възпитанието и комуникацията.

Проф. д.ик.н. Христо Първанов приветства абсолвентите

Час след връчването на дипломите на бакалаврите, в зала „Тържествена“  заеха място магистрите.  В „част втора“ на тържеството отличниците отбелязаха сериозно преимущество и от около 50 дипломирали се, близо 10 абсолвенти-магистри завършиха с много висок успех.

Поздравления от декана за магистрите

Не забравяйте катедрата си, насочи вниманието на магистрите към професионалния живот проф. д.ик.н. Христо Първанов. Той допусна, че в кариерата на бившите състуденти могат да се явят междуличностни конфликти и изтъкна значението на катедрата като медиатор.

Повечето на брой и по-ентусиазираните бакалаври

Галерия снимки от Двоен празник за катедра "Икономика на търговията" и възпитаниците й  ...