Малка крачка по големия път направиха абсолвентите от специалност "Икономика на отбраната и сигурността"

сряда, 14 ноември 2012 12:16

Вие правите една малка крачка по големия път на обществото, перифразира думите на Нийл Армстронг проф. д-р Тилчо Иванов, доайен и бивш дългогодишен ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“, при връчването на дипломите в зала „Тържествена“. На бакалаврите от специалност „“Икономика на отбраната и сигурността“ той пожела да реализират "енергията, силата и дръзновението си на млади хора" и „тази крачка да донесе добро“. 

Националният химн оповести началото на тържеството

Вие сте много добре подготвени. Мога да сравня студентите от много специалности и университети, където преподавам, но без никакво преувеличение ще кажа: вие сте първите, вие сте най-добрите. И ви пожелавам не попътен, а насрещен вятър, както и воля, енергия и упорство, за да се справите с трудностите, каза още проф. Тилчо Иванов.

Проф. д-р Тилчо Иванов (на трибуната) приветства абсолвентите

Четиридесет изпита на сесиите, един държавен изпит… Но към академичните знания през годините вие сте добавили и житейска мъдрост, посочи гл. ас. д.р Константин Пудин, научен секретар на катедра „Национална и регионална сигурност“. Много труд и много постоянство в професионалния път, пожела той на дипломантите.

От специалния гост на тържеството - джаз и поп изпълнителят Васил Петров, приятел на катедрата, дипломантите чуха скромен съвет: Не вярвайте на никого, който ви казва да се гордеете с нещо. Гордостта е лош съветник, смирението е мъдрост, каза певецът.

Бакалаврите

Дипломи и комплект книги от ректора на УНСС получиха отличниците на випуска Васил Ставрев и Магдалена Чолева (на снимките долу).

Галерия снимки от Малка крачка по големия път направиха абсолвентите от специалност "Икономика на  ...