Близо една трета от абсолвентите в „Бизнес икономика“ се дипломираха с отличен

понеделник, 12 ноември 2012 10:25

Гордейте се, че сте завършили УНСС, призова абсолвентите ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев пред събралото се множество в зала „Тържествена“ на университета. На официална церемония 80 бакалаври и 30 магистри от специалността „Бизнес икономика“ получиха дипломите си. Двадесет и четирима от тях, завършили с отличен успех, бяха наградени и с плакети и грамоти.

Плакетите и грамотите на отличниците заеха подобаващо място "в президиума"

Нашият университет е всепризнат лидер, посочи проф. Статев и напомни, че преди 6 години, при първата институционална акредитация за страната, УНСС е заел първо място сред висшите училища. Сега той е № 1 и за следващите шест години! Само преди месец, в институционалната акредитация на Националната агенция за оценяване и акредитация, нашият университет получи оценка 9,65 по десетобалната скала, изтъкна ректорът.

Ректорът приветства абсолвентите

Завършвате направление „Икономика“, което е теоретично с най-високата акредитационна оценка, конкретизира също проф. Статев. При това се дипломирате в уникална специалност!, посочи ректорът и обяви, че предстои специалността „Бизнес икономика“ да стане десетата за университета, изучавана изцяло на английски език.

Абсолвентите, завършили елитната специалност

„24 отличници! Това близо една трета от дипломантите и е изключително висок атестат!“, акцентира ректорът. „ Вашата специалност е не само най-търсената, но и най-отличната. Тя произвежда елит!“, посочи проф. Статев и напомни, че много от премиерите и министрите от последните две десетилетия, както и в сегашното правителство, са завършили УНСС. 

Ректорът връчи дипломите, плакетите и грамотите на отличниците

Само „няколко истински думи“ пожела да сподели пред абсолвентите и проф. д.ик.н. Йосиф Илиев, ръководител на катедра „Индустриален бизнес“. Нашите абсолвенти са не само красиви, но и хора с изключителен потенциал. И ако УНСС е лидер във висшето образование, вие сте бъдещите лидери в държавата. Преодоляхте много предизвикателства, сигурен съм, че ще посрещнете успешно и бъдещите, по-големи трудности, каза проф. Илиев на абсолвентите. „Много малко са университетите, където има такава толерантност и сътрудничество между студенти и преподаватели като тук“, изтъкна също ръководителят на катедрата.

Проф. д.ик.н. Йосиф Илиев

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев връчи дипломите на отличниците, придружени с плакети и грамоти. Той определи „първата сред първите“ Петя Донева като „Мис бизнес икономика“.  „Вярвам, че ние ще сме поредния успешен випуск благодарение на невероятния преподавателски екип, който ни преведе през това изпитание. Сега остава да намерим своето място, да постигнем идеала си за общество и държава“, каза отличничката.

Плакет и грамота за "отличничката сред отличниците"

Галерия снимки от Близо една трета от абсолвентите в „Бизнес икономика“ се дипломираха с отличен  ...