Представители на BESCO разказаха „Истории за успеха“ пред студенти от катедра „Индустриален бизнес“

сряда, 24 април 2024 14:35

Александра Славова, Director of Operations и Марио Милев, Community Development Representative от BESCO – Българската предприемеческа асоциация, изнесоха лекция, посветена на темите „Как Телерик стана успешна компания“, „Причини за успеха на Besco“и „Как ти можеш да бъдеш успешен“, пред студентите от четвърти курс, специалност „Бизнес икономика“. Лекцията е едно от събитията, което се организира във връзка с подписания меморандум за двустранно сътрудничество между BESCO и УНСС за организиране на публични събития, подготовка на съвместни проекти, участие на представители на Асоциацията в презентации пред студенти, в лекции, семинари и други прояви.

На събитието беше представена успешната стратегия за развитие на софтуерната академия „Телерик“ и причините, поради които BESCO е сред успешните български асоциации. Лекторите детайлно запознаха студентите с организацията на дейността на Асоциацията. В тази връзка представиха мисията, визията, целите, които са свързани с осигуряване на достъп до капитал, осигуряване на достъп до таланти от най-високо ниво и рационализиране на процеса на водене на бизнес. Обясниха как организират процесите, как осъществяват мониторинг и какви резултати са постигнали от дейността си. В лекцията бяха засегнати и въпроси, свързани с организацията на екипи, провеждане на политики, представени бяха и полезни съвети и инструменти за управление.

В края на срещата Александра и Марио дадоха конкретни насоки на студентите как могат да бъдат успешни, как да създадат стартъп, как да мислят като инвеститори и къде могат да намерят подкрепа за своята дейност.

Срещата беше изключително обогатяваща за студентите и те взеха активно участие, поставяйки редица въпроси и демонстрирайки компетенции в широк спектър от бизнес сфери.

Организатор на срещата е доц. д-р Вяра Милушева от катедра „Индустриален бизнес“.

    

Галерия снимки от Представители на BESCO разказаха „Истории за успеха“ пред студенти от катедра „И ...