Нашият университет е първият български университет, който гостува на езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково тази година

сряда, 24 април 2024 9:30

УНСС е първият български университет, който посещава езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, Хасково, член на Асоциацията на езиковите училища в България.

Гл. ас. д-р Кристиан Желев, преподавател в катедра „МИО и бизнес“, възпитаник и пълен отличник на Езиковата гимназия, разказа за УНСС от неговото създаване до превръщането му в модерен и иновативен университет. Той сподели и за своето обучение в гимназията и посочи, че знанията, които е натрупал, е пренесъл в работата си днес. Допълни, че се приема като изискващ преподавател, нещо което е научил за първи път в тази гимназия.

Д-р Кристиан Желев съпостави обучението в гимназията с това в университета и представи лекционните зали и Университетската библиотека. В изложението си се позова на думите на своята учителка по литература: „Библиотечното време е по-ценно от дискотечното време“.

Тема на разговора беше и богатият избор от специалности, включително тези с преподаване на английски език. Д-р Желев посочи възможността, от която могат да се възползват студентите на УНСС чрез мрежата от университети, която дава възможност да се изучава определен учебен предмет, във всеки един от 9-те университета в алианса ENGAGE.EU.  Той   представи и общежитията, и спортната ни база.

Директорът на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Деян Янков, д-р Кристиан Желев и Гергана Гочева, зам.-директор по учебната дейност

Зам.-директорът по учебната дейност Гергана Гочева уточни, че езиковата гимназия е посещавана ежегодно от представители на международни университети и УНСС е първият български университет, който им гостува тази година.

Част от посещението включваше и присъствието на открит урок на тема „Изграждане на устойчива градска среда“ в Х клас, организиран  като междупредметна връзка между учебните предмети география и икономика, химия и опазване на околната среда, математика, английски език и информационни технологии. Чрез играта Minecraft  от дигиталната раница на МОН учениците представиха  как би изглеждал устойчивият град Хасково през погледа им. Директорът посочи, че учениците са силно ангажирани и работят с желание по проекта,  че новостите непрестанно навлизат в  науката и живота чрез технологиите и ние сме длъжни да сме в крак с времето, за да поддържаме ниво.

Част от екипите при представяне на проектите
С бъдещи кандидат-студенти

    

Галерия снимки от Нашият университет е първият български университет, който гостува на езикова гим ...