Белица посрещна УНСС

вторник, 23 април 2024 16:15

Срещи с кандидат-студенти и ученици от XI клас на двете гимназии в гр. Белица направи зам.-ректорът по международна дейност доц. д-р Янко Христозов, заедно с директора на дирекция „Кабинет на ректора“ г-жа Гергана Кирилова и ръководителя на отдел „Връзки с обществеността“ г-жа Десислава Паунска.

В началото гостите от УНСС бяха посрещнати от кмета на общината Радослав Ревански (на снимката горе в средата), който разказа за общинската политика за стимулиране на младите хора да продължат образованието си и след гимназия. Общината е една от първенците, чиито зрелостници избират УНСС като свой университет, най-вече в специалностите „Финанси“, „Счетоводство“, „Маркетинг“ и „Право“. Беше обсъдено взаимното желание за подписване на меморандум за партньорство между общината и УНСС, както и провеждането на предварителни изпити във формат ДЗИ на територията на община през следващата година. В срещата участва и зам.-кметът по образование Крум Попов.

Първите, на които доц. Христозов разказа за нашия университет, бяха учениците от горния курс на СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Той представи специалностите, в които УНСС обучава кадри, и възможностите за международен обмен чрез алианса от 9 европейски икономически университета ENGAGE.EU и програма „Еразъм+“. Учениците проявиха интерес към възможностите за настаняване в общежитие и за студентски спорт. 

Единствената професионална гимназия в община Белица – „Никола Йонков Вапцаров“, предлага на учениците образование със специализация в областта на електронната търговия, икономическата информатика, организацията на туризма и свободното време, администрацията и управлението. Учениците проявиха голям интерес да продължат образованието си в областта на дигиталния маркетинг и корпоративното право. Много въпроси бяха зададени и за  дистанционната форма на обучение, която предлага УНСС.  

    

Галерия снимки от Белица посрещна УНСС  ...