Проф. д.н. Живко Драганов е избран за президент на Европейската асоциация на юридическите факултети

понеделник, 22 април 2024 17:45

На проведената Годишна конференция на Европейската асоциация на юридическите факултети (ЕЛФА) (17 – 19 април 2024 г., Единбург, Шотландия) проф. д.н. Живко Драганов бе избран за президент на Асоциацията.

Проф. д.н. Живко Драганов с досегашния президент на ЕЛФА проф. Вероника Риус от Юридическия факултет на Университета в Единбург, Шотландия

ЕЛФА е учредена и регистрирана през 1995 г. в Лувен, Белгия, и действа като международен форум за обсъждане на теми, свързани с юридическото образование, като осъществява сътрудничество с други организации и с образователни институции от Европа и света. В Асоциацията членуват над 150 юридически факултета от 49 държави. ЕЛФА провежда своя ежегодна конференция, на която представителите на юридическите факултети участват в пленарни заседания, семинари и кръгли маси.

С избора на проф. Драганов за президент на ЕЛФА УНСС ще бъде домакин на юбилейната конференция по повод 30-годишнината от учредяването на Асоциацията, която ще се проведе в периода 23 – 25 април 2025 година. За насърчаване на научните изследвания ЕЛФА е учредила и предоставя награда за най-добра дисертация по теми от европейското, международното или сравнителното право.

Асоциацията издава и единственото специализирано научно списание в областта на обучението по право – European Journal of Legal Education.

    

Галерия снимки от Проф. д.н. Живко Драганов е избран за президент на Европейската асоциация на юри ...