Нашият университет гостува в 5 училища във Велико Търново и Севлиево

четвъртък, 18 април 2024 13:53

УНСС беше гост на четири училища във Велико Търново и едно в Севлиево.

Ученици от XI и XII клас на Природоматематическата гимназия „Васил Друмев“, Американския колеж „Аркус“, Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, СУ „Вера Благоева“ във Велико Търново и Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево бяха запознати със специалностите, които те могат да изучават в УНСС, с всички възможности за кандидатстване, както и с процеса на балообразуване.

Координаторът на посещенията – гл. ас. д-р Емилия Дунева, преподавател в катедра „Управление“, обърна внимание и на условията за стажове, разказа повече за тясната връзка на Университета с бизнеса и възможностите за студентите да черпят практическа информация и опит от преподавателите, които идват от бизнеса. Тя запозна бъдещите кандидат-студенти с възможността да учат в някои от 9-те европейски университета по време на своето обучение чрез университетската мрежа ENGAGE.EU, чийто член е УНСС, както и с различните мобилности по програма „Еразъм+“ в университети от 33 европейски държави. Д-р Дунева посочи, че въпреки своята 104-годишна история, Университетът е дигитален и постоянно се модернизира, въвежда нови иновативни специалности, дигитализира своите услуги.

Гл. ас. д-р Дунева представи и материалната база, с която разполага УНСС – залите и аудиториите за обучение, реновираната Библиотека със споделените пространства, спортната база, предлагаща 12 вида спорт, общежитията, които се обновяват и предоставят отлични условия за живот.

В Природоматематическа гимназия „Васил Друмев“ беше обсъдена и възможността за сключване на меморандум за сътрудничество, за което директорът изрази готовност.

Гл. ас. д-р Емилия Дунева и директорът Ангел Гушев

Училището се гордее с първия във Великотърновска област STEM център

Срещата с възпитаници на Американския колеж „Аркус“

Дванадесетокласници от Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“

Ученици от XII клас на Средно училище „Вера Благоева“

XI и XII клас от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево

Галерия снимки от Нашият университет гостува в 5 училища във Велико Търново и Севлиево ...