Предложения за смело развитие в "Един ден на..."

сряда, 24 октомври 2012 15:06

„Винаги има предизвикателство”, предупреди Веселина Станкова, мениджър „Данъчни услуги” във фирмата KPMG България, на срещата на студенти със специалисти „Един ден на…“ Събитието бе организирано от кариерен клуб „Финанси“, сайта кариери.бг и Междууниверситетския център за развитие на кариерата.  Водещи експерти представиха работата си в областта на финансите и разказаха за спецификата на задачите, изискванията за заемане на съответна длъжност, собствения си опит. 

Интересът на студентите бе голям

„Нещата, които научих в университета се броят на пръстите на едната ми ръка”, призна Кирил Бъчваров, директор управление „Клиентска удовлетвореност, проучване и анализ” в УниКредит Булбанк. Системата от нефинансови показатели е важна за развитието на фирмата и  Бъчваров бил оценен точно заради това. „Трябва да сме готови сами да се развиваме в набелязаната област”, категоричен бе той.

Не толкова известната актюерска длъжност бе представена от Татяна Битунска, главен риск мениджър и началник отдел "Актюерско обслужване" на ING Животозастраховане и ING Пенсионно осигуряване. Актюерът е специалист, който отговаря за създаването и развитието на финансови и застрахователни продукти, схеми за здравно и пенсионно осигуряване и е нещо като финансов архитект на бизнеса, посочи тя.

Експертите, които дадоха полезни идеи

Лицензираният брокер Димитър Георгиев, ръководител направление "Финансови пазари" в ЕЛАНА Трейдинг, сподели опита си от Българската фондова борса, външните пазари и търговията с облигации. На външния пазар положението е далеч по-динамично отколкото на нашия, посочи той. „Задължително поне веднъж в годината слушайте речта на Стив Джобс в колежа „Станфорд”, призова студентите Георгиев.

Павел Езекиев, управляващ партньор в компанията за рисков капитал NEVEQ  представи интересната й концепция. Христина Узунова, специалист човешки ресурси в УниКредит Булбанк разказа, че в стажантската програма на банката ангажират 360 души от 10 000 желаещи. Какво е нужно за кандидатстване? Едно добре написано мотивационно писмо и снимка. Тя уточни, че няма „идеален кандидат“, но има такъв, който ще се впише най-добре в екипа. „Мотивираният човек винаги постига това, което иска”, обобщи тя.

Галерия снимки от Предложения за смело развитие в "Един ден на..." ...