Нашият университет ще си сътрудничи със Стопанската камара в Пирот

сряда, 27 март 2024 14:00

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров участва в заседание на Социално-икономическия съвет на град Пирот, Сърбия.

В рамките на събитието УНСС и Стопанската камара в Пирот сключиха меморандум за сътрудничество.

Под документа подписите си положиха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и председателят на Камарата д-р Драган Костич.

Проф. д-р Димитър Димитров представи УНСС и подчерта, че той е бизнес университет с над 100-годишна традиция, най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа, в което се обучават 20 хиляди студенти. Ректорът посочи, че в УНСС учат над 300 студенти от Сърбия и региона на Пирот и допълни: „Стопанската камара в Пирот е дългогодишен партньор на УНСС, но с подписването на този меморандум имаме удоволствието да преминем на ново ниво на нашето сътрудничество и да намерим още възможности за надграждане. Една такава възможност е проектът за създаването на индустриалната безмитна зона „Цариброд – Драгоман“, който ни беше представен от Стопанската камара в Пирот, има и проекти за трансгранично сътрудничество, където можем да намерим поле за ползотворна работа, но мисля, че културните и чисто човешките контакти между университетите, общините и бизнеса също са много важни за приятелските отношения между България и Сърбия“.

Председателят на Стопанска камара в Пирот д-р Драган Костич изрази задоволството си от подписването на споразумението за сътрудничеството с УНСС и заяви, че има много възможности за организиране на съвместни инициативи, конференции и семинари, както и че се надява, заедно с Университета да работят по проекта за създаване на индустриалната безмитна зона „Цариброд – Драгоман“.

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е доц. д-р Георги Николов, зам.-декан по учебната работа на факултет „Управление и администрация“ и ръководител на катедра „Регионално развитие“, а от страна на Стопанската камара в Пирот е д-р Александър Симонович.

   

Галерия снимки от Нашият университет ще си сътрудничи със Стопанската камара в Пирот ...