УНСС ще си сътрудничи с Камарата на независимите оценители в България

понеделник, 11 март 2024 15:05

УНСС ще си партнира с Камарата на независимите оценители в България (КНОБ).

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и председателят на Управителния съвет на КНОБ Георги Георгиев подписаха меморандум за сътрудничество.

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики; ректорът проф. Димитър Димитров; Георги Георгиев, председател на УС на КНОБ и доц. д-р  Драгомир Стефанов от катедра „Недвижима собственост“ и координатор по меморандума (от дясно наляво)

Ректорът проф. Димитър Димитров посочи важността на това сътрудничество не само за Университета, но и за бизнеса въобще. „Възможностите, които се дават на студентите чрез тези меморандуми за сътрудничество, са в широк диапазон. С тях се цели осигуряване на по-добри възможности за кариерно развитие чрез среща с практици, организация на преддипломни стажове и практики, както и организиране на публични лекции и дискусии, консултиране на учебното съдържание, въвеждане на добри практики и организиране на публични събития.“

Председателят на Управителния съвет на КНОБ Георги Георгиев благодари за възможността Камарата да си партнира с УНСС и изрази готовност това сътрудничество да бъде ползотворно.


Камарата на независимите оценители в България е професионална организация на физическите лица, които извършват оценителска дейност. Камарата осигурява и регулира упражняването на професията на независим оценител в интерес на обществото. Тя е орган по признаване на професионална квалификация за професията независим оценител по смисъла на Закона за признаване на професионални квалификации. Някои от целите, които си поставя, са да създава в рамките на действащото законодателство условия за свободен избор на оценител от страна на клиентите; да оказва съдействие за защита на авторските права на оценителите върху разработените от тях програмни продукти, методики за оценка и други права на интелектуалната собственост в съответствие с действащото в страната законодателство за авторското право и сродните му права; да изготвя и представя становища по приемането на нови и изменението на действащите нормативни актове, имащи отношение към дейността на независимия оценител и др.


   

Галерия снимки от УНСС ще си сътрудничи с Камарата на независимите оценители в България ...