УНСС поздрави 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“ по случай Патронния празник на училището

четвъртък, 29 февруари 2024 14:30

2. СУ отбеляза 117 години от рождението на Емилиян Станев, патрон на училището, с голямо тържество, на което учители, ученици и родители се събраха, за да отдадат почит на големия български писател.

Специални гости бяха проф. Галин Цоков, министър на образованието и науката, д-р Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието – София-град, арх. Зарко Клинков, кмет на район „Витоша“, проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор на Университета за национално и световно стопанство, представители на Синдиката на българските учители, Асен Александров, председател на СДСОРБ.

Директорът на 2. СУ д-р Елеонора Лилова произнесе вдъхновяващо слово, подчертавайки ролята на училището в развитието на учениците като личности и граждани.

„Щастие е, че работите и учите в това училище. Училище, което се развива благодарение на директорите си, лидерските екипи и преподавателите“, каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, поздрави от името на ректора и академичното ръководство на УНСС директора на училището и учителите с патронния празник.

„От основаването си до днес 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“ непрекъснато се развива и се превръща във водещо училище в преподаването на интересните дисциплини, като изобразително изкуство, предприемачество и бизнес, екскурзоводство, журналистика, чужди езици. Вашите учениците доказват високото ниво на обучение със спечелените награди, призови места в олимпиади, състезания и конкурси. Под Ваше ръководство екипът на 2. СУ активно участва в множество национални и международни програми и проекти, получава високи оценки за професионални постижения, благодарствени писма, грамоти и сертификати“, се каза в обръщението на ректора на УНСС.

Проф. Стоянова специално се обърна към учителите, оценявайки техния просветителски труд, и към учениците, които трябва да са горди, че учат в това училище. Тя представи и възможностите за обучение в УНСС.

Галерия снимки от УНСС поздрави 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“ по случай Патронния празник на училищ ...